Kiemelt hírek

Megszülethet a tradicionális harcművészet és a versenysport házassága?

2016. augusztus 19. | szerző SzlobMil | Programajánló

Sensei Gubacsi Attila, a DBands Martial Arts divízió vezetője elárulta magazinunknak, hogy Mester Dayn DeRose, a South Mountain Martial Arts iskolájának New Jersey-ben élő instruktora hamarosan szemináriumot tart Európában, amely a modern olimpiai versenysport a tradicionális harcművészetek közötti kapcsolatról szól majd.

FullSizeRender (1)

Sensei Dayn DeRose (balra) és Sensei Gubacsi Attila (jobbra)

Sensei Dayn DeRose (7. Dan kenpo, 6. Dan ju-jitsu, 6. Dan karate-do), a New Jersey Drew Egyetem férfi és női vívócsapatának egykori vezetőedzője a tradícionális harcművészetek és az olimpiai versenysport, a kardvívás szinergiáit keresi több évtizede. A London után Rióban ismét aranyérmet szerző Szilágyi Áron harcmodorát is jól ismeri, nagy tisztelője.

Mester Dayn egy harcművészeti szemináriumon ismerkedett meg Sensei Gubacsi Attilával az USA-ban, aki az olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal is dolgozott a DBands Martial Arts módszertanával és a DBands eszközzel. A forradalmi módszertani elemek és a harcművészetek évtizedes gyakorlása összehozta a két mestert.

FullSizeRender (3)

Sensei Dayn DeRose

Erényei a harcművészetekben

DeRose Mester igazán sokoldalú személyiség: öt harcművészeti stílusban érte el a mesteri szintet, a legtöbben pedig nagymesternek számít. Judót a ’70-es évek, vívást pedig 1987 óta oktat, sambóban 30 éves tapasztalattal rendelkezik. 2014-ben ő volt az edzője az amerikai World Combat Sambo csapatnak is.

Az amerikai kenpóban megszerzett tudását immár húsz éve adja át tanítványainak, jujitsuban pedig senior instruktornak számít. Az amerikai mester – aki szintén érdeklődik a DBands Martial Arts iránt Áron sikerei után – 19 évig volt a Drew Egyetem férfi és női vívócsapatának vezetőedzője, erről a tevékenységről épp tavaly mondott le. Korábban volt már a Millburn Főiskola vezetőedzője is, az itt tanuló fiúkkal öt évig foglalkozott, a nulláról bajnoki szintre emelte őket. Dayn irányítása alatt a Millburn csapata 1989-ben nemzeti bajnok lett, ebből a team-ből került ki Tamir Bloom is, aki ott volt az 1996-os olimpián is.

A mester közelgő szemináriumáról hamarosan új információkat közlünk!

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.