Kiemelt hírek

Még lehet regisztrálni az MKDE nyári edzőtáborára

2016. július 20. | szerző SzlobMil | Aikido

A Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesülete (MKDE) idén Gyulán rendezi meg a nyári táborát, amit egy 6. danos mester, Masuda Manabu tart majd augusztus 11. és 14. között. 

masuda_2016_gyula_plakat

A három napos edzőtábort Uhrin Béla (2. DAN), az Aki Shiro Dojo vezetője szervezi, regisztrálni ezen a linken lehet június 30-ig.

Masuda mester rendkívül keveset tartózkodik Magyarországon, ezért mondhatjuk, hogy aki találkozik vele, az kivételes alkalmon vesz részt.

Az aikimag írása szerint a tradicionális aikidó- és kenjutsu instruktor útjai 1969-ben keresztezték először az aikidót ösvényét, amikor is a szülei levitték a házuk közelében levő dojóba. Eleinte, mint mindenki más csak „hobbinak” tekintette azt és nem is gondolt rá, egyszer majd tanítani is szeretné.

Fotó: aikimag.blog.hu

Fotó: aikimag.blog.hu

1989-re érett meg benne az tanítói pályára lépés gondolata, s ekkor vette kezdetét instruktori képzése, az ún. uchideshi képzés, mely három évig tartott 3 hónap németországi és észak-európai gyakorlattal. 1992-ben saját dojot nyitott Kosigaya városban, Japánban.

 

A kenjutsu-val – kardvívás – 1993-ban kezdett foglalkozni, mégpedig abból az egyszerű okból, hogy aikidó oktatóként „kötelességének” tartotta egy másik harcművészetben is elmélyülni és a kenjutsuról látott egy videót, ami megtetszett neki. Bár az aikidó alapja is a kardvívás, ám Masuda mester tudatosan nem keveri azt a kenjutsuval, mert az megfogalmazása szerint katasztrofális következményekkel járna, ám azt nem cáfolta, hogy az egyik stílusnak a másikra igenis hatása van a technikájában.

A mester szerint mindenkinek több harcművészeti stílust is ki kellene próbálnia, hogy el tudja dönteni, melyik a számára legmegfelelőbb.

További értékes tanácsokat a mester az edzőtáborban ad majd. Jelentkezzenek, még nem késő!

Forrás: aikimag.blog.hu és egyik olvasónk, Sznida Nóra

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.