Kiemelt hírek

Mától Savate Assault Világbajnokság

2012. augusztus 31. | szerző akadmin | Francia box

Pénteken veszi kezdetét a 2012 évi assault világbajnokság a bulgáriai Plovdivban – Franciaországban felkészülő magyar harcosokkal!

 

A világbajnokságra való felkészülés jegyében a Magyar Francia-Box Savate Szövetség válogatottja ellátogatott Narbonne-ba, az ASPTT Narbonne csapatához egy hétre, ahol Raphaël Chapell a francia válogatott egyik edzője vezette edzőtáborban vett részt. Helyszíni beszámoló következik!
 
Edzésen
 
1700 km-es autóút után meggyötörten érkeztünk a tengerparti város kempingjébe, ahol nagyszerű mobilházakban lakhattunk. A hőmérséklet 35 fok körül, a tenger levegője az orrunkban… szóval az edzésre senki sem gondolt jó szívvel.
 
Azonban másnap kipihenten és megújultan indultunk a napi két edzés felé. Az edzések igazi franciás mentalitásban zajlottak, jó hangulat, sok technika és kevés levegő. A csapatunk hamar beilleszkedett, gyors barátkozások és még gyorsabb balegyenesek által. 
 
Paintball
Minden nap két edzés várt ránk, illetve a monotonitás elkerülése végett számos kiegészítő programra is gondolt a szervező Thierry. Voltunk paintballozni, a tájegységre jellemző borokat kóstolni és a homokos tengerparton edzeni. A feszített ütembe sajnos nehezen fért bele a városnézés, de azért egy pihenőt félretéve megtekintettük az érseki palotát és a Saint-Just székesegyházat.
 
Edzés a Plage-on
A technikai edzések mellett azért jutott idő fizikai felkészülésre is, amit a Narbonne-Plage-on a homokos tengerparton és az edzőteremben teljesítettünk.
 
A tábor zárásaként egy kötetlen grillpartin vehettünk részt, és érzékeny búcsút véve ismét várt ránk az a fránya 1700 km.

A magyar válogatott Cecilia Csiszár, Gabrics Ferenc, Várhelyi András, Tibor Szitó, Varga Tamás, Fülöp Balázs összetételben ma már a VB helyszínén, Plovdivban tartózkodik és száll harcba az érmekért..
 

 

 
 
 

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.