Kiemelt hírek

Mark Hunt elárulta szupertitkos taktikáját a BJJ-sek ellen

2014. november 5. | szerző SzlobMil | Feszülés

“Üsd fejbe őket, és kb. ennyit ért a kib*****t fekete övük”bőszítette a brazil jiu-jitsu-sok társadalmát a 2001-es K-1 WGP bajnoka, Mark Hunt. Az állóharcot preferáló bajnok annak ellenére jelentette ki nem túl szimpatikus, de lényegre törő állítását, hogy nyolc vesztes meccséből hatot valamilyen földharcban használatos technika sikeres kivitelezése miatt vesztett el. 

Mark Hunt (Fotó: Hannah Peters)

Mark Hunt (Fotó: Hannah Peters)

Mark Hunt hamarosan, november 15-én megnyerheti az UFC (Ultimate Fighting Championship) átmeneti bajnoki címét Fabricio Werdum ellen, akit pont annak a stílusnak a mestere, amit froclizni mert. A felek Mexikóvárosban, az UFC 180. rendezvényén csapnak össze, a szakma pedig kíváncsian várja, hogy a két ellentétes stílus közül, melyekből az MMA-t összegyúrták, melyik győzedelmeskedik majd: az ég, vagy a föld?

“Hát, igazából mindenki világszínvonalú földharcos, amíg arcon nem csapják őket,” – kezdett bele Hunt az egyik rádióadásban. “Pontosan ezt szoktam csinálni ezekkel a földharcosokkal. Jól fejbe csapom őket, és annyit is ért a kibaszott fekete övük. Kiütéses győzelem az első körben.”

Mondani könnyű. Werdum persze nem csak földharcban kiváló, de muay thai-ban is jártas, aki többek között legyőzte már Fedor Emelianenkót is – mondani sem kell, hogy ő a mérkőzés fő esélyese, míg Hunt győzelmére csak nagyon kevesen számítanak.

MMA: UFC on FOX 11-Weigh-Ins

Fotó: David Manning-USA TODAY Sports

Eközben Alistair Overeem a bloodyelbow.com-nak elárulta, hogy Mark Hunt a legerősebb ember, akivel valaha is megküzdött. Overeem még 2008-ban találkozott Hunt-al, és arra figyelmeztet mindenkit – de legfőképp Werdumot –, hogy semmiképp ne becsülje le őt senki:

“2008-ban verekedtünk, és azt kell mondanom, hogy ő a legerősebb fickó, aki valaha kiállt ellenem. Ha Mark megüt, akkor elég nagy bajban vagy. Érdekes párosítás lesz, epekedve várom” – mondta a szebb napokat is megélt nehézsúlyú sztár.

Olvasóink szerint ki fog győzedelmeskedni? A tippeket hozzászólások formájában várjuk.

Forrás: MMAmania.com

 

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.