Kiemelt hírek

Magyarország bronzérmes a 23. Iaido Európa-bajnokságon

2016. november 21. | szerző SzlobMil | Kobudo

Budapesten rendezték a 23. Iaido Európa-bajnokságot. Csapatban a magyarok bronzérmet szereztek, Budavári Anitáé lett a Fighting Spirit díj, Csabai Ferenc pedig ezüstérmet szerzett!

iaido

Magyarországon a iaido mindössze 30 éves múltra tekint vissza. Ehhez képest remekül szerepeltek a magyar harcművészek a budapesti kontinenstornán.

Az egyéni versenyek során Csabai Ferenc 1. dan kategóriában ezüstérmet szerzett, míg Budavári Anita 3. dan kategóriában Fighting Spirit-díjat kapott. A Budavári Anita, Farkas Bálint, Várvizi Attila és Vass Gergely alkotta csapat a 3. helyen végezett – számolt be a hírről az origo.hu.

Budavári Anita (fotó: origo.hu)

Budavári Anita (fotó: origo.hu)

Mihalik Hunor, a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség (MKSZ) főtitkára – aki egyben a válogatott edzője is – elmondta, titokban számított a jó szereplésre, és bízik abban, hogy ez a különleges és egyedi harcművészet egyre több ember érdeklődését felkelti.

Budapest most először rendezte meg az Eb-t, és mind az Európai Iaido Szövetség, mind Japán nagykövete, Junicsi Koszuge úr elismeréssel beszélt a szervezésről.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.