Kiemelt hírek

Magyar kempós amazonért szurkolhatunk a Bellator budapesti gáláján

2016. szeptember 13. | szerző SzlobMil | K1

Szombaton a magyar fővárosra szegeződik a hazai küzdősport világ tekintete, hiszen a neves amerikai szervezet, a Bellator Kickboxing gálájának ad otthont a SYMA rendezvényközpontban. Az est egyik várva várt mérkőzésén a Magyar Kempo Szövetség 3. danos mestere, Cseh-Lantos Renáta száll ringbe.

bellator_plakat

A Terrorelhárítási Központ (TEK) egész napos, nagyszabású budo és küzdősport rendezvényét követően a Bellator Kickboxing gálán egy magyar kempósért is szoríthatnak a rajongók. A háromszoros kempo világbajnok, profi MMA magyar bajnok, 3. danos fekete öves mester Cseh-Lantos Renáta Denise Kielholtz ellen húz kesztyűt.

A háromszor három percesre kiírt K-1-es küzdelmet a -57 kg-os súlykategóriában rendezik. Reni a Magyar Kempo Szövetség hivatalos weboldalának nyilatkozott arról, hogy milyen előjelekkel várja a 27 éves holland elleni viadalt.

Cseh-Lantos Renáta

Cseh-Lantos Renáta csúcsformában van (Fotó: Facebook)

“Nagyon jó felkészülésen vagyok túl és már alig várom a megmérettetést. Az ellenfelem nagyon erős, gyors és pontos technikákkal küzd. Mivel K-1 szabályrendszerben lesz a küzdelem, így neki kedvez a verseny. Ugyanakkor a lehetetlennel megpróbálkozva K.O.-val szeretném megnyerni a csatát, de mivel egy klasszis sportolóval állok majd szemben, valószínűleg pontozásos eredmény fog születni.”

Az eseménynek az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan ismét lesz nemzetközi sztárvendége. Peter Aerts és Semmy Schilt után idén Ernesto Hoost teszi tiszteletét a magyar fővárosban. A négyszeres K-1 világbajnok egy nappal korábban, pénteken ellátogat a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémiára, ahol 13 órától edzést tart a Magyar Kempo Szövetség harcművészeinek, köztük az idei világkupa-győztes és vb-n bronzérmes magyar válogatott tagjainak.

A TEK Budo és Küzdősport Gálára ingyenes lesz a belépés, a délután fél hatkor kezdődő Bellator Kickboxing: Budapestre pedig a helyszínen megvásárolt belépőjeggyel lehet majd bejutni.

A Sport TV-Fightpont Küzdősport Magazin beszámol az eseményről.

Forrás: Pecsu Press

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.