Kiemelt hírek

Küzdő(sporttörténelem): junior világbajnokunk lett ju jitsuban

2017. március 22. | szerző SzlobMil | Ju-Jitsu

Az Athénben megrendezett Junior Ju-Jitsu világbajnokságon aranyérmet nyert az orgoványi Tóth Anett, ezzel sporttörténelmet írt.

Tóth testvérek ZR Team Orgovány 2017 - VB érmesek Athen JJIF junior

A Sport Accord tagsággal rendelkező, több mint 150 országot tömörítő JJIF világbajnokságán 38 ország 742 harcosa vett részt.

A világverseny (március 17-19.) szombati napján Anett nem talált legyőzőre az U18-asok -52 kilogrammos kategóriájában, Ne Waza versenyszámban. Családja rettenetesen örülhetett, ráadásul duplán, hiszen Anett testvére, Tóth Zoltán is indult, ő világbajnoki ezüstéremmel zárt.

Tóth Anett aranyérem ZR Team Orgivány 2017 - VB Athen JJIF junior

A magyar válogatott összesen 6 főt állított csatasorba Görögország fővárosában, a versenyzőket Spalovszky Csaba és Rusz Alajos szakvezetők kísérték végig az úton.

A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség, mint a hazai ju-jitsu sport hivatalos szakszövetsége a júniusi World Games Világjátékokra – azaz a nem-olimpiai sportágak olimpiájára – is delegál magyar versenyzőt. A Nemzeti Versenysport Szövetség a szakminisztériumon át mindenben támogatja a Szakszövetséget – tudtuk meg Muzsai Istvántól, a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség PR alelnökétől.

Forrás: jujitsusport.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.