Kiemelt hírek

Közép-Kelet Európa legnagyobb ninja rendezvénye Budapesten!!!

2008. szeptember 29. | szerző akadmin | Ninjutsu

Magyarország legnagyobb nindja rendezvényének ad otthont a Butokugan Harcművészeti Központ 2008. október 3. és 5. között. A példanélküli rendezvényen egyszerre három, 15 danos mester oktatja a ninjutsu fortélyait az érdeklődőknek. Az eseményre a szervezők azokat is várják, akik még csak érdeklődnek a ninják művészete iránt.

A Butokugan Harcművészeti Központban működő Ginrei Dojo Magyarország egyik legnagyobb ninjutsu iskolája.
A dojo vezetője az amerikai, 9 danos David Jesse Holt.
A Ginrei dojo minden évben több külföldi oktató szemináriumának ad otthont, de az idei eseményhez foghatót még sem Magyarországon, sem más közép-kelet-európai országban nem rendeztek.

Az október 3. és 5. között rendezett taikai-on három olyan ninjutsu mester (shihan) oktatja majd az érdeklődőket, akik mind – az ebben a harcművészetben elérhető legmagasabb – 15 danos fokozattal rendelkeznek.

Ed Martin, az Egyesült Államokból érkezik. A 72 éves mester volt első, aki elérte a 15 dant a Bujinkan rendszerén belül. Ő találta ki az Ojiijutsu-t, amelyet később átvettek a Bujinkan rendszerébe. A Papasan-ként közismert nyugalmazott repülőgép pilóta olyan különleges technikákat is oktat majd, mint például a repülőgép-eltérítés esetén történő védekezés.

Az iraeli Moti Nativ az Izraeli Hadsereg nyugalmazott parancsnoka, aki nemcsak ninjutsu-t, hanem Krav Maga-t is oktat. Moti Nativ több harcművészetben szerzett magas fokozatokat, de leginkább arról ismert, hogy őt tartják a Hanbo (hosszú bot) legkiemelkedőbb Bujinkan-oktatójának.

Dean Rostohar Horvátországból jön a taikai-ra. Dean részt vett a szerb háborúban, ahol elveszítette az egyik lábát. Ezután sem adta fel a harcművészetet, és ma 15 danos mesterként oktatja azt, ami valóban működik egy-egy támadás esetén.
A shihan sokat utazik, és SWAT-csapatokat, illetve kommandósokat oktat Bujinkan Ninjutsu alapokon.

A rendezvény címe: “Ami működik”, azaz a taikai-on csak olyan technikák kerülnek bemutatásra, amelyen valóban működnek harc esetén.
A három napos szemináriumon a mesterek rotációs rendszerben oktatnak, és minden nap végén közösen elemeznek egy-egy adott szituációt, elképzelt utcai támadást és az arra alkalmazható technikákat.


>>> Még több fotó Darren Horvath Tai Kai szemináriumáról ITT!

A taikai-ra több országból várnak érdeklődőket, így harcművészek érkeznek majd Ausztriából, Ukrajnából, Lengyelországból, Észtországból és Horvátországból is.

További információ:
http://www.magyarninjutsu.hu/yoshimiinfoposter.html
Média regisztráció: 06-30-9289-647

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.