Kiemelt hírek

Közeleg minden idők legnagyobb taekwon-do OB-ja

2017. március 7. | szerző SzlobMil | Taekwon do

A mostani hétvégén (március 11-12.), Békéscsabán, reggel 9 órás kezdettel rendezik meg azt a taekwon-do Országos Bajnokságot, ami minden idők legnagyobbjának ígérkezik. Harmincnégy egyesület 300 versenyzője indul csatába, és 26 csapat is lázasan készül a megmérettetésre, ezekben a pillanatokban is.

Taekwondo

Forrás: Shihan Gregor László

Immár 40 éve annak, hogy 1977-ben hazaérkezett egy fiatalember, aki külföldön, munkavégzése közben megismerte, és elmélyült az egyik leglátványosabb harcművészet, a taekwon-do rejtelmeiben. Harmat László fekete öves mesterként tért haza, és nemsokára itthon is többen követték. 1977 szeptember 7-én megalakult a Magyar Taekwon-do szövetség.

Létrejöttek az első klubok: először a fővárosban, majd vidéken is. A taekwon-do óriási fejlődésen ment keresztül. Az alapító nagymester, Choi Hong Hi többször is járt Magyarországon, és mindig elégedetten térhetett haza. Akkor is, amikor Magyarországon, Budapesten 1984-ben Európa- majd 1988-ban Világbajnokságot rendeztek magyar tanítványai.

Fotó: itfa.com.au

Choi Hong Hi (Fotó: itfa.com.au)

Teltek az évek, az évtizedek, és most, március 11-12.-én Békéscsabán, a Szent-István Egyetem sportcsarnokában kerül sor a negyven éves jubileum megünneplésére egy országos bajnokság keretében. A Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub, valamint vezetője, Tamás József mester vállalta azt a megtisztelő feladatot, hogy méltó keretet biztosítson rendezőként a taekwon-do ünnepnek.

A programok 9 órakor kezdődnek: gyermek, serdülő, formagyakorlatok, küzdelmek, ifjúsági és felnőtt egyéni formagyakorlatok várhatók, tradicionális küzdelmek selejtezőjével és döntőjével. Természetesen itt lesz a taekwon-do hazai megalapítója, Harmat László (8. DAN), alapító nagymester is. 14 órakor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd folytatódik a versenynap a gyermek, serdülő küzdelmekkel a döntőig, ifjúsági és felnőtt csapat formagyakorlatok, ifjúsági és felnőtt egyéni küzdelmek, valamint lesznek egyéni speciáltechnikai törések is.

Harmat László nagymester

Harmat László nagymester

A második versenynap szintén 9 órakor kezdődik, és ugyanilyen látványos lesz: ekkortól rendezik az ifjúsági és felnőtt csapatküzdelmeket, csapat- és egyéni erőtöréseket és a csapat speciáltechnikai töréseket is.

A szervezők és a szövetség szeretettel várják a szurkolókat és a nézőket!

A verseny fő támogatója Magyarbánhegyes Önkormányzata, példát mutatva összefogásból, és sportszeretetből.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.