Kiemelt hírek

Kovács Alexandra döntőbe került az amatőr Eb-n

2016. november 26. | szerző SzlobMil | MMA

A prágai IMMAF amatőr MMA Európa-bajnokságának pénteki versenynapján Kovács Alexandra duplázott: az ír Danni Neilan legyőzése után második (finn) ellenfelét is megverte. Nánási Fatime sajnos kikapott. Az események tovább pörögnek: szombat este héttől rendezik meg a döntőket, így hamarosan kiderül az is, Kovács Alexandra történelmet ír-e.

totaldmg

A november 25-i napon a légsúlyú Kovács a finn Anette Osterberggel mérkőzött, az eredmény egyhangú pontozásos győzelem lett a magyar lány javára.

Osterberg volt az aggresszor, de közben mégis tétova volt. Alexandra rendre megelőzte őt, rúgásaira éppúgy nem érkezett magabiztos válasz, mint ütéseire. A második menet végén Szandra sziporkázott: egy dobással földre vitte ellenfelét, akit side controlból ütlegelt, majd aláfordult, és megpróbálkozott egy karfeszítéssel, ami végül nem sikerült.

A harmadik menet eseményeit nem írjuk le, beszéljen helyettünk a mérkőzés videója, melyből kiderül, Alexandra hogyan került be a súlycsoportjának döntőjébe:

Kovács következő ellenfele a kétszeres amatőr világbajnok, Gabriella Ringblom, az összecsapás tétje pedig az aranyérem.

Alexandra honfitársa, Nánási Fatime pénteken szintén nagyott küzdött, de sajnos kikapott angol ellenfelétől. Fatime így ismét a dobogó legalsó fokára állhat majd az eredményhirdetéskor.

Fotó: Facebook/Papp Valér

Fotó: Facebook/Papp Valér

Forrás: totaldamage.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.