Kiemelt hírek

Kotsis Edina vb-érmes!

2015. május 18. | szerző SzlobMil | Taekwon do

A cseljabinszki világbajnokságon az 57 kg-osok mezőnyében Kotsis Edina nem talált legyőzőre vasárnap, azaz hibátlanul vette a selejtezőket, a nyolcad- és negyeddöntőt. Az elődöntőt hétfőn a magyar idő szerint 15 órakor kezdődő programban rendezik.

SAMSUNG CSC

Kotsits Edina

A 2012-es Eb-n döntőbe jutó Kotsis Edina a hölgyek 57 kg-os súlycsoportjában vasárnap lépett pástra. A 32-be kerülésért is mérkőznie kellett az indiai Jui Anil Zodage ellen. Már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést, és 3-0-val abszolválta a nyitó két percet. A következő pihenőnél már 9-1-et mutatott az eredményjelző, a vége pedig 12-2 lett honfitársunk javára.

A 16 közé kerülésért a tavalyi junior Európa-bajnok, portugál Joana Cunha ellen jól kezdett az újpesti versenyző, és minimális előnnyel zárta az első két percet (1-0). A folytatásban egyre jobban belelendült, előbb megduplázta a fórt, majd egy fejtalálattal ötre növelte a különbséget (5-0). A záró felvonásban az eredmény már nem változott.

Nikita Glasnovics

Nikita Glasnovics

A nyolcaddöntőben a világranglista harmadikja, a svéd Nikita Glasnovics várt a magyar lányra. Jól indult a találkozó, a taktikai harcból Edina jött ki jobban az elején, és két perc után 1-0-ra vezetett. A második harmad elején sikerült egalizálnia a skandináv lánynak, de a hajrában Kotsis talált testre, és minimális előnnyel várhatta a záró játékrészt (2-1). Sokáig úgy tűnt, kitart az előny, ám fél perccel a vége előtt Glasnovics egalizált. Hogy pontosan hogy, nem egyértelmű, a közvetítésben nem látszott, mire adtak pontot, Edina és edzője, Tóth Balázs is értetlenkedett. Nem sokáig, mert a 2-2es végeredmény azt jelentette, jöhetett a ráadás. Nem kellett sokáig izgulnunk, mert egy szép fejtalálattal a magyar lány elütötte a továbbjutástól a svédet, és ekkor már biztosan pontszerző volt.

Hedaya Malak

Hedaya Malak

A negyeddöntőben az egyiptomi Hedaya Malakkal találkozott versenyzőnk. Iskolataekwondót mutatott be Kotsis Edina az első két percben: nagyon hamar 5-0-ra vezetett, több fejtalálata is volt, és az első szünetre 9-0-s fórral mehetett pihenni. A folytatásban az afrikai lány ment előre becsülettel, és faragni tudott a hátrányból, olyannyira, hogy az utolsó két perc előtt három pont volt a felek közti távolság (10-7). Ennek fényében igen izgalmasra sikeredett a harmadik felvonás. Ugyan már 13-7 is volt a magyar javára, de csak nem adta meg magát Malak, és nagyon közel került az egyenlítéshez. Öt másodperccel a vége előtt már csak egyetlen pontra volt ettől, de sikerült kivédekezni a rohamokat és ezzel Kotsis Edina biztosan éremszerző a vb-n. Az elődöntőket hétfőn magyar idő szerint a 15 órakor kezdődő programban rendezik.

“Minden mérkőzés más miatt volt nehéz. A svéd ellen különösen nehéz, mert mindenki ellen másképp küzd. A negyeddöntőben az egyiptomival szemben 9-0 után minimálisan hátradőlhettem ugyan, de figyelni kellett az utolsó másodpercig. Végig én vezettem, jól taktikáztunk egy nagyon erős ellenféllel szemben. Nem tudom, mi lesz a végeredmény hétfőn, de remélem, nem az elődöntő lesz a végállomás, hiszen Rió a cél, és ez sokat hozhat a konyhára. Eva Calvo Gomez vezeti a világranglistát, nyilván nem lesz egyszerű mérkőzés. Ha ugyanilyen koncentrált leszek, mint ma, és Tóth Balázzsal összerakjuk a taktikát, akkor csak jól jöhetek ki belőle” – összegzett és egyúttal tekintett is előre Kotsis Edina a sikeres napot követően.

Élőben IDE kattintva követhető majd a közvetítés.

Érdekesség, hogy Gonda Ivett húga, a kanadai színekben versenyző Evelyn Gonda egy ágon volt Kotsis Edinával, de az észak-amerikai lány a legjobb tizenhat között búcsúzott.

Forrás: wtftaekwondo.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.