Kiemelt hírek

Kitérés, atemi, egyensúly

2013. március 10. | szerző akadmin | Aikido

Sensei Márton Imre vezetésével évadnyitó edzőtábort tartott a Nippon Seibukan Akadémia. Beszámoló.

 

Idén február 23.-án került megrendezésre a Nippon Seibukan Akadémia Aikido szakágának évadnyitó edzőtábora Sensei Márton Imre vezetésével. A barátságtalan időjárás ellenére nagyon jókedvű csapat várta az edzőtábort és a közkedvelt mestert. Nem is kellet csalódnia senkinek, mert már az első pillanatoktól jó és családias hangulat alakult ki.
Délelőtt a pusztakezes technikáké volt a főszerep. Bemelegítés gyanánt egy érdekes helyzetet vettünk górcső alá, hogy miként tud reagálni a tori, ha valamilyen oknál fogva nincs egyensúlyi helyzetben és nincs rákészülve, hogy támadás fogja érni.
A tábor fő mondanivalója mind puszta kézzel, mind fegyverrel az volt, hogy a kitérés, az atemi, és a támadó egyensúlyának kibillentése mindig meglegyen. Csak annyi mozdulatot tegyünk amennyi feltétlenül szükséges, és mindig törekedjünk a saját biztonságunkra! Ne ragadjon el senkit a hév, hogy majd az uke automatikusan összeesik, és nem használja ki hogy visszatámad, ha lehetősége nyílik rá.
A délelőtti edzés után közösen elköltöttünk egy kellemes ebédet. Délután a bokkené volt a főszerep – különböző szituációkra alkalmazott technikák formájában.
Nagyon sokat tanultunk most is Imre Senseitől, még a gyerekek is nagyon ügyesen próbálták elsajátítani látottakat. Ez egy jó lépcsőfok volt nekik a felkészülésre, következő vizsgájukhoz.
Köszönet a jó és hasznos táborért: Márton Imre Senseinek,  Verebics Hajnalka Senseinek, és a Dunaújvárosi csapatnak!Szerző: Karalyos György (Kelenvölgyi és Gazdagréti Aikido) 

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.