Kiemelt hírek

Kis taekwon-do klub, nagy célok

2015. augusztus 10. | szerző SzlobMil | Interjú

Manapság a versenyzők felkészülésének fontos része az edzőtábor. A nyári időszakban a zömében a tanulóifjúsághoz tartozó klubtagok könnyebben tudnak táborozni. A jó tábor összekovácsolja a közösséget, ami plusz erőt adhat a versenyidőszak feladatainak megoldásához.

Küzdelmi edzésen. Jobb oldalon Tamás József IV.DAN

Küzdelmi edzésen. Jobb oldalon Tamás József IV.DAN

A magyarbánhegyesi Korvin ITF Taekwon-do Klub a nyár közepén a Fekete-Körös és a Fehér-Körös összefolyásánál, Szanazugban, a gyulai oldalon tartotta kihelyezett edzését. A kedvelt fürdőhely eleve meghatározta az edzésmunkát. Magam is egy edzőtábor utolsó napján látogattam át az összefolyás másik oldalára. A klub vezetőjével, Tamás József IV.danos mester kérdeztem a klub táboráról.

– Hány napig tart a tábor, mi a fő profilja?

Hét napos a tábor,kicsit rövidebb a megszokottnál, de hosszabb idő óta az első, amit meg tudtunk szervezni. 18 taekwondo és négy kísérő szülő táborozik velem. Az edzések kombinált edzések, vagyis, küzdelmi, formagyakorlat, töréstechnikai, edzések mellett állóképességi, erősítési valamint fitnesz és aerobik edzések is vannak, vagyis napi négy edzést tartunk. Ezzel már a korán kezdődő őszi versenyidőszakra készülünk.

– Maga a hely, Szanazug egy nyáron  forgalmasnak mondható,kedvelt fürdőhely. A fürdésnek is jut szerep?

Csapatfotó edzés előtt. Középen fehérben: Gregor László VI.DAN

Csapatfotó edzés előtt. Középen fehérben: Gregor László VI.DAN

– igen, a szabadidő hasznos eltöltésének része az edzések közötti fürdőzés, Az esti órákban, az utolsó edzés végén a vízben vízi technikai és erősítési edzést tartunk, mindenki a testmagasságának megfelelő mélységben. ütések, rúgások, fekvőtámaszok, mindent magába foglal.

Elég vegyes a korosztály, mind korban mind fokozatban. Hogyan bírják a kisebbek az edzéseket?
– nem tapasztaltam azt, hogy ne bírnák, bár most hajnali négykor kezdtünk, ez azért látszik rajtuk. Technikailag is komoly fejlődésen mentek át, kizökkenve a hétköznapokból és bizonyítani akarva.

– Ez a tábor nem zárt, hiszen sok fürdőző vendég is itt van. hogyan viszonyulnak ahhoz, hogy it edzetek?

– Meg lehetett oldani az edzéseket úgy, hogy azért külön tudunk edzeni. Nem zavarjuk egymást. A harcművészet népszerűsítése szempontjából van hatása,elsősorban a vízi és a parti edzéseket követik figyelemmel. Néhány nézőn látszik, hogy köze lehettet a taekwon-dohoz, s talán be is állna.

– A szakosztály előtt, komoly feladatként nem csak a felkészülés, hanem egy nagy verseny megszervezése is áll. Hallhatunk erről?

– November 21-én egy nyílt nemzetközi ITF taekwon-do versenyt szervezünk, valószínűleg Mezőkovácsházára, amelyre várjuk az összes magyar irányzat versenyzőit, akik elfogadják szabályrendszerünket, ill. a határon túli régiókból, például Romániából, Szerbiából, Szlovéniából várunk versenyzőket. A verseny valószínűleg két napos lesz. Első napon gyermek, serdülő küzdelmi rész lesz, light-contact szabályrendszerben, s a második nap lenne ifjúsági és felnőtt versenyekre, amelyek light-contact amatőr, és szervezünk egy hard –contact, keményebb, pénzdíjas versenyt három súlycsoportban. Szintén pénzdíjas lenne a deszkákra irányuló kézi erőtörés. Minden harcművész barátunkat, irányzattól függetlenül, várunk szeretettel!

Forrás: Gregor László (VI. DAN)

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.