Kiemelt hírek

Kiosztották az MMA-sok Oscar-díjait

2016. február 6. | szerző SzlobMil | MMA

Las Vegasban rendezték immár nyolcadjára a World MMA Awards-t, ahol a ketrecharcosok 2015-ös mérkőzéseit, szubjait, kiütéseit vetették össze, hogy eldöntsék, melyik volt a legjobb. Conor McGregor, Joe Rogan és Dana White is örülhetett, de a legnagyobb elismerést Holly Holm kapta, ő egyszerre négy díjat is bezsebelt a legnagyobb presztízsű díjkiosztón. 

lnXyuqu

Öt kategóriában hirdettek győztest, a rajongók egy teljes hónapig szavazhattak a jelöltekre, akikről pénteken lerántották a leplet. A veretlen Holly Holm (10-0 MMA, 3-0 UFC), az UFC (Ultimate Fighting Championship) harmatsúlyú bajnoka tavaly novemberben verte meg Ronda Rousey-t az UFC 193-ban, amiért most Holly megkapta Az Év Női Harcosa, Az Év Kiütése, Az Év Áttörő Harcosa, illetve Az Év Meglepetése címeket.

A hely, ahol edz, szintén díjat nyert: a Jackson-Wink MMA megkapta Az Év Edzőterme kitüntetést, így nem csak Holly, de személyes csapata is örülhetett.

Díjazták továbbá Conor McGregort, aki szintén egy nagy korábbi bajnokot taszított le a trónról, ő három címet nyert, köztük Az Év Harcosa díjat is neki jutalmazták.

McGregor nem volt jelen a gálán személyesen, de egy videóüzenetben megköszönte az elismeréseket. A szokásos magabiztossággal intézte beszédét, melynek végén jelezte azért az is, hogy közönség is köszönettel tartozik neki, amiért olyan jól szórakoztatott mindenkit 2015-ben.

A legjobb hírportál az MMAFighting.com lett, ahonnan mi is rendszeresen osztunk meg híreket, a legjobb MMA-s szakújságíró pedig a szintén nekik dolgozó Ariel Helwani lett. Az MMAFighting.com tavaly még második volt az MMAJunkie.com mögött, ezért ez nagy előrelépésnek számít.

8928305

Ariel Helwani

Az év legjobb mérkőzése (emlékeznek, hányszor tippeltünk erre mi is? :)) a Robbie Lawler vs Rory MacDonald 2 lett, megelőzve ezzel többek között Justin Gaethje és Luis Palomino brutális, védekezéstől mentes adok-kapokját.

A gála szerint az év comeback-jét Eddie Alvarez szolgáltatta Gilbert Melendez ellen:

A legjobb bírónak járó díjat most nem Herb Dean, hanem John McCarthy kapta, akinek döntéseire ezentúl érdemes lesz odafigyelni, hogy mindenki el tudja dönteni, megérdemelte-e a kitüntetést.

A “Leading Man” díjra is öt embert jelöltek, Scott Coker, Victor Cui, Lorenzo Feritta, Ray Sefo elől Dana White halászta el a képzeletbeli aranyérmet. A legjobb promóció ismét az UFC lett, ez nem nagy meglepetés. A legjobb ruhamárka a Bad Boy lett, Bruce Buffer, az UFC hangja pedig életműdíjat kapott:

news-right

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.