Kiemelt hírek

Kick-box Európa-bajnokság: Elkezdődött a felkészülés!

2017. augusztus 3. | szerző akadmin | Kick-box

A kick-box sportág legközelebbi kiemelkedő eseménye a szeptember 2-10. között lesz Macedónia fővárosában.

kick

Ez a Skopje-ban megrendezendő utánpótlás Európa-bajnokság, amire elkezdődött a felkészülés. Kialakult az utazók listája is. A névsorban találunk olyanokat, akik évek óta az élmezőnyben vannak és számos kiemelkedő eredménnyel rendelkeznek, és nagy számban indulnak újoncok, akik az idei Világ és Európa-kupa eredményeikkel harcolták ki a válogatottba kerülést. Minden versenyző nagy erőbedobással edz, többen közülük szinte alig pihentek a tavaszi szezon után. A legtöbb versenyző már június végén, július elején megkezdte a munkát erős alapozó edzésekkel, és most már a formába hozás időszaka zajlik. Kis áttekintés következik a felkészülésről, hiszen bő egy hónap van hátra az Európa-bajnokságig.

Augusztus elején a point-fightingosok legnagyobb létszámban Csongrádon készülnek Király István mesteredző irányításával, a Halker-Király team nemzetközi táborában. Ezzel egy időben Orosházán, a Békéscsabai Lakótelepi SE Debreczeni Dezső vezette gárdája tart point-fighting felkészítő tábort.
A light-, kick-light központi tábort a korábbi éveknek megfelelően Csopakon rendezik, ahol a Dancsó Zoltán és Olasz Attila kettős irányítja a szakmai munkát.
A táborokban kemény munka folyik, a versenyzőknek az edzések mellett versenysúlyuk kialakítását is figyelembe kell venni. A várhatóan kánikulai időjárás ebben segítséget nyújt majd.
A táborok után otthon, a klubokban folytatódik a munka. A magyar Kick-boksz Szövetség az Európa-bajnokság előtt nem sokkal még két formába hozó edzőtábort rendez a válogatottak részére. A point-fightingosok a hónap közepén, augusztus 13-tól 19-ig Csongrádon gyűlnek össze, míg a light, kick-light szabályrendszerűek augusztus 21-től 25-ig Vépen végzik el a felkészülés végső szakaszát.
A magyar válogatott nagy létszámmal, 105 versenyzővel utazik Macedóniába. A huszonegy klub közül a legnagyobb létszámot – huszonkilenc versenyző – a Békéscsabai Lakótelepi SE adja, utána a Halker király Team Kick-boksz Akadémia következik huszonegy fővel.
Természetesen nem csak 105 kategóriában érdekeltek a magyarok, hiszen lesznek, akik több szabályrendszerben is elindulnak majd. 33 versenyző mind light-contact, mind kick-light szabályrendszerben az indulók között van. A legnagyobb névnek a tavalyi év legeredményesebb kick-boksz versenyzője, Veres Roland számít, a még mindig junior korú, tavaly három felnőtt Európa-bajnoki címet szerző legény most egy negyedik szabályrendszerben, a ringben, full-contactban képviseli hazánkat. A point-fightongosok közt is lesznek szép számmal, akik az egyéni mellett a csapat Európa-bajnokságon is pástra lépnek.
A nagy létszámú csapattal tekintélyes létszámú edzői gárda is utazik, és négy magyar bíró- Gasparik Róbert, Balázs Gábor, Koczka András és Jó Dobronya Róbert – vesz részt a bíráskodásban.

A Kadet és Junior Kick-boksz Európa-bajnokságra a következő sportolók készülnek:
Árpád DSE, Budapest: Zrínyi Anna, Spáth Péter
Agrobio Classic KBSE, Szombathely: Holzmüller Bence, Németh Péter
B&G Angels SE Veresegyháza:Závoczki Júlia, Kunya Noel, Baros Tamás
Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület: Bánki Brendon,Csiernyik  Zsombor,Viczián Dániel,Szák Tamás,Breznyik János,Viczián Roland,Hegedűs Botond,Juhász Ábel, Mészáros Attila, Szász Kristóf, Bálint Zoltán, Opauszki Dávid,Petró Lili,Kozmann Mónika,Viczián Vivien,Pántya Réka, Koszecz Boglárka, Laczó Tamás,Magyar István, Breznyik Nikolett, Laurincz Boglárka, Zsilák Viktória, Flack Márk, Hegedűs Hanga, Leszkó Kitti, Sztraczinszki Petra, Szeleczki Lilla, Kovács Barbara, Kürti Bonita,
Budapest Fighters: Osváth Dóra
Combat „D” SC, Szeged: Szabó Dániel, Varga Dorina, Loós Dominik
Esztergomi KBSE: Baráth Albert Károly,Magyar Szabolcs, Borok Dominik, Vígváry Viktor, László Barnabás
Gen-Shin-Kan: Koltai Kitti
Harcklub HRSE:Fülöp Eszter, Schaffer Gábor
Halker- Király teamKick-boksz Akadémia, Csepel:Román Nikolász, Hammer Máté, Wallandt Gergő, Gombás Alexandra, Gergely Balázs, Cselovszki Patrik, Bálint Martin, Horváth Márk, Erős Patrik, Zajácz Bence, Nagy Zalán, Fésű Lajos, Korpádi Tamás, Hammer Martin, Tar Balázs, Szentpéteri Bence, Lencsés Dorina, Gombás Bernadett, Simonics Elizabet,Nagy Csenge, Veres Roland
Makó BUDO SE: Nagy Ramóna, Kovács Laura Fanni,
Metex’05 Controll SE Szombathely:Koledics Dávid, Bolfán Ákos, Grünczeisz Patrik, Szász Krisztofer, Bolfán Ádám, Szmolek Emánuel, Takács Viktória, Viszket Borisz,
Mezőberény HED-LAND Sportcsarnok SE:Halász Enikő, Murvai  Vanessza,
Nyergesújfalu SE: Bali Rajmund, Tóth Vanessza, Horváth Luca, Jászai Orsolya, Schmidt Zsófia, Didenko Alexander

RE-GYM MT Klub: Laska Bence, Sándor Szergej
Skorpió SE: Tóth Bence
Szigetszentmiklós-Tököl SE: Kolozsvári Kinga
TVSE: Lajter Dorina, Ádám Sándor
Újkígyósi Kick-box Szabadidős SE: Pap Nikola
Yoko Kick-boksz Team, Szeged: Solymosi Bence, Nagy Bálint, Lázár Erik, Bárdos Inez, Haider Katrin, Csonka Attila
Zrínyi Miklós Kick-boksz Akadémia: Legenyei Pintér Noel, Pallag Csenge, Debre Bence, Lackovics Botond, Perlei Anna
Végül, de nem utolsó sorban számos szülő, szurkoló is elkíséri a csapatot. Szükség is lesz rájuk, a biztatásra Szkopjeban, hogy a magyar utánpótlás kick-boksz válogatott rangjához méltóan szerepeljen.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.