Kiemelt hírek

Kick-box Eb Maribor: arattak a magyarok!

2014. november 30. | szerző SzlobMil | Kick-box

A maribori WAKO Kick-box Európa-bajnokság utolsó napján kilencen szerepeltek a döntőkben, címvédőként komoly esélyekkel léptek a tatamira a point-fighting csapat tagjai is. A magyar kick-box válogatott az utolsó napot hat arany és négy ezüstéremmel zárta. Kezdjünk bele a számolásba!

FullSizeRender

A Light-contact kategória döntőjében Szuknai Zsuzsanna egy nagyon kemény német ellenféllel küzdött. Alexandra Latocha-nál Szuknai sokkal okosabban küzdött – kimozogta, megelőzgette, keresztbe verte. A német jól bírta Zsuzsa néha kemény technikáit, de a mérkőzés végkimeneteléhez nem férhetett kétség: Szuknai Zsuzsanna megszerezte a veterán light-contact (65kg) Európa-bajnoki címet.

Szuknai Zsuzsanna

Szuknai Zsuzsanna

Tóth István a veterán light-contact-ban (94 kg) Karsten Rüger ellen lépett küzdőtérre. Az első menet végén Istvánnak sajnos kiújult régi, makacs nyakizom-sérülése, ezért nem tudta folytatni a mérkőzést. Az egykori sikeres nehézsúlyú magyar válogatott azonban most, a veterán korosztályban is gyarapította  a magyar csapat éremgyűjteményét egy harmadik hellyel!

Tóth István

Tóth István

Pődör Csaba vívta az Európa-bajnokság magyar szempontból utolsó light-contact döntőjét a veterán nehézsúly ( +94 kg) súlycsoportban. Ellenfele, Liam Dale kipontozta Csabát, aki ennek a küzdelmi stílusnak nem nagyon találta az ellenszerét. Itt is egy ezüstérmet könyvelhettünk el – elmondhatjuk, hogy veterán versenyzőink nem vallottak szégyent, és a magyar kick-boxhoz méltóan teljesítettek.

Pődör Csabi

Pődör Csabi

A másik páston ezalatt zsinórban négy magyar döntős lépett tatamira a point-fighting szabályrendszer Európa-bajnoki döntőiben. Sorrendben Vágvölgyi Péter, Mórádi Zsolt, Veres Alex és Kondár Anna.

Vágvölgyi Péter (+94 kg) az angol Chris Astonnal vívta a finálét. Gyönyörű, fegyelmezett küzdelemben gyakorlatilag menetenként csak egy – egy ponttal szerzett többet az angol versenyző, így a végén ő nyert. Vágvölgyi most még nem bírt az angol világbajnokkal, de ez már csak idő kérdése… Péter tisztességesen helyt állt élete első felnőtt Európa-bajnokságán: rögtön egy ezüstöt szerzett.

A következő magyar versenyző Mórádi Zsolt volt (84 kg) Kevin White ellen. Zsolt másfél menet alatt technikai K.O.-val nyert. Király István tanítványa gyakorlatilag legázolta az ír fiút, ezzel megszerezte az Európa-bajnoki címet! Hurrá!

Mórádi Zsolt

Mórádi Zsolt

Veres Alex következett. Ő súlycsoportot váltott – a 69 kilogrammos súlycsoport címvédőjeként hízott bele a 79 kilogrammba. Előző mérkőzésén egy világbajnokot búcsúztatott, most pedig a döntőben a bolgár Emanuil Dimitrov sem tudott mit kezdeni vele. Fegyelmezett küzdelmével óriási sikert aratott, pedig ellenfelei esélyesebbek voltak az EB előtt. A papírforma felborult…

Veres Alex

Veres Alex

Kondár Anna úgy lett Európa-bajnok a női nehézsúly (+70 kg) döntőjében, hogy technikai K.O.-val verte a francia Lemee Cathy-t. A végeredmény 10:0 lett, riválisának esélye sem volt ellene, ezzel pedig Anna megszerezte az ötödik Európa-bajnoki címét!

A magyar válogatott nagy meglepetést okozó újonca, Sándor Cintia csapott össze a súlycsoport nagy esélyesével; a világbajnok Roberta Cavallaro-val az 55 kilogrammos súlycsoportban. Sándor nagyon koncentráltan, fegyelmezetten küzdött, de három ponttal alulmaradt az olasz sztárral szemben. Ezüstérme természetesen így is csodálatosan csillog, hiszen szereplése minden előzetes várakozást felülmúlt!

A délelőtti egyéni döntőket követte a zárónap mindig nagy várakozással várt eseménye: a csapatbajnokság. Az idei Eb-n tizennégy csapat indult. A magyarok az első fordulóban simán legyőzték a norvég válogatottat technikai K.O.-val, és ugyanez a sors várt az angol csapatra is. A döntőben – nagy meglepetésre – a másik ágról bekerült görög csapattal találkozott a magyar gárda. A fináléba jutással a görögök ellőtték az összes puskaporukat, a magyar csapat kitartóbb volt: T.K.O.-val, nagy fölénnyel nyert, ezzel pedig csapatban megszerezte az Európa-bajnoki címet. A sikert Veres Richárd, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Nagy Henrietta és Kondár Anna, a Halker Királyteam klubjára épülő magyar válogatott vívta ki.

Az Európa-bajnokságot lezáró esti gálaműsor keretében lépett tatamira a nap utolsó magyar döntőse, Veres Richárd, aki 63 kilogrammban Vjacseszlav Cserbakov ellen vívott nagy csatát. Az orosz versenyző mindig ott szerepel az élmezőnyben – egy rettenetesen nehéz, gyors és kemény rúgástechnikával megáldott ellenlábasról van szó. Szoros volt a mérkőzés, de a vége előtt huszonöt másodperccel sajnos Cserbakov vezetett 9:6 arányban…

Richárd a kis hátralévő idő alatt kiegyenlített, majd a hosszabbítás egy perce alatt hat ponttal verte riválisát!

Veres Richárd

Veres Richárd

Király István mesteredző elmondta, hogy minden versenyzője nagyon jó formában küzdött.

A sportág magyar sikersorozata tehát az év végén is folytatódott…

Forrás: Jánosi Henriett

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.