Kiemelt hírek

Kick-box: Brunner és Dancsó is Európa-bajnok Ankarában!

2012. november 5. | szerző akadmin | Kick-box

Dancsó Zoltán immár ötszörös Európa-bajnok! A kapitányok értékelnek.

 

Ankarában – ahogyan mondani szokták – a végén csattant az ostor! A Törökországban rendezett Európa-bajnokság utolsó napjának  a magyar válogatott jó előjelekkel vágott neki, hiszen Andó László előző napi győzelme jelezte: a vasárnapi három döntős sem akar lemaradni Tőle.

Light-contact + 70 kg-ban Sélley Anna lépett tatamira az olasz Diletta Fiola ellen. Sajnos nem sikerült a bravúr, olasz ellenfele kihasználta magasságbeli fölényét, Panka pedig a hosszabb kihagyás után nem tudta érvényesíteni a tőle megszokott hajtós, agresszív stílust, így meg kellett elégedni az ezüstéremmel. Több, mint egy éves kihagyása után ez is szép eredmény a Békéscsabai lakótelepi SE junior világbajnokától!
 

Sélley Anna bomba formában tért vissza a küzdőtérre
84 kg-ban a tatamisok talán legnagyobb egyénisége, Dancsó „Kicsi” Zoltán lépett tatamira az olasz Michele Mountady ellen. Kicsi nagyon jó formában versenyzett az EB alatt és a döntőre is motiváltan, jól felkészülve érkezett. A döntő mérkőzés első pillanatától fogva nem volt kérdés, hogy a küzdelmet a hatszoros világbajnok irányítja. A második menetben Dancsó nagy technikai fölénnyel nyerte az összecsapást! Zoli így ötödik Európa-bajnoki címét könyvelhette el! Nem véletlen, hogy a WAKO olasz elnöke, Dr. Ennio Falsoni és az európai szövetség elnöke, Dr. Leyrer Richárd együtt gratuláltak a szombathelyi fiúnak. A mai versenyzői gárda legeredményesebb és legrutinosabb versenyzője hírnevéhez méltón és az elvárásoknak megfelelően szerepelt.
 

Dancsó ötödször lett a kontinens legjobbja

Zrínyi Miklós
mesteredző, szövetségi kapitány, light-contact szövetségi edző értékelése: – A mérkőzés elején nagy lendülettel kezdő olasz sportolót Kicsi gyorsan lehűtötte egy jól sikerült ütem-jobb egyenessel. Ezután egy pillanatnyi kétségem nem volt afelől, hogy kinek a kezét emelik fel a mérkőzés végén. Az olasz versenyző nem is bírta ki a három menetet, így Zoli teljesen megérdemelten szerezte meg 5. felnőtt Európa-bajnoki aranyérmét! Összességében elégedett vagyok az igen fiatal light-contact válogatott teljesítményével, az előzetes várakozásnak megfelelően az igen kiegyensúlyozott mezőnyben (10 nemzet szerzett aranyérmet a 15 súlycsoportban a magyarok, az olaszok, az oroszok, az ukránok és a szlovének 2-2 aranyat szereztek ) kiválóan teljesítettek. 

A dobogón Dr.Leyrer Richárd, Dancsó Zoltán, Dr. Ennio Falsoni

Rehák György
ringes szövetségi edző így látta Brunner Boglárka döntőjét:
– Brunner Boglárka pihenten és felkészülten várta a K1 -70 kg EB döntőjét az olasz Annalisa Bucci ellen. Az első menettől fogva Bogi irányított, sok tiszta ütéssel támadta az olasz lány fejét és ezt követték a köríves rúgásai, melyeket az ellenfél testén és combján helyezett el. Az első menetet Bogi így már pontelőnnyel zárta.

A második menetben Bogi megfogadta a ring-sarok taktikai utasításait: sokat lábmunkázott és mikor elindult, nyomás alatt tartotta ütéseivel rúgásaival ellenfelét. Az olasz megpróbálta megfordítani a mérkőzést, de Bogival ebben a menetben sem boldogult. Egy pontozó bíró másik mérkőzést nézhetett, ő volt az egyetlen, aki nagy arányban az olaszt látta jobbnak, vagy Bogi találatait az ő javára írhatta… Szerencsére a ringet felügyelő „supervisor” helyre igazította a tévedést.

Az utolsó menetben Bogi nem csak a magyar csapatnak, a közönségnek, hanem a bíróknak is bebizonyította, hogy ezt az EB címet csak ő nyerheti, így büszkén állhatott fel a K-1 –70 kg dobogójának legfelsőbb fokára és hallgathatta a magyar Himnuszt.


Busai Gergő, Brunner Boglárka, Rehák György
 
A magyar ringes csapat végül három éremmel zárta a törökországi WAKO világbajnokságot:
Brunner Boglárka -70 kg K-1 aranyérem
Boros Kata -70 kg Low Kick bronzérem
Busai Gergely 81 kg K1 bronzérem

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.