Kiemelt hírek

Kezdenek a taekwon-dósok Európa Játékokon

2015. június 16. | szerző SzlobMil | Taekwon do

Pénteken elkezdődött az első Európa Játékok. Bakuban két magyar lép pástra. Június 16-án a 49 kg-osok mezőnyében Gonda Ivett, 17-én az 57 kg-osok között Kotsis Edina lesz érdekelt – írja a wtftaekwondo.hu.

baku2015_01_021

A bakui Európa Játékokra a világranglista első tizennégy helyezettjét hívták meg, ezen felül a hazai szövetség delegál minden súlycsoportba egy azeri versenyzőt, és a nemzetközi szövetség egy szabad kártyát is biztosít a felzárkóztatás jegyében, így jön ki a súlycsoportonkénti tizenhat fő. A tavasszal lezárt rangsorban szerepel Gonda Ivett és Kotsis Edina is.

Harmadszor szelte már át idén az óceánt Gonda Ivett, hogy Európában versenyezzen. Mint mondta, ez hozzá tartozik az életvitelükhöz.

“Ezzel is jár a sportolói lét. Fáradt vagyok, hiszen szűk egy napot töltöttem csak Magyarországon, miután pénteken leszálltam, és már mentünk is tovább szombaton Azerbajdzsánba. Rövid volt a felkészülési idő a Vb után, de rendben ment minden. Meglátjuk, ez mire lesz elég a világ legjobbjai között” – összegzett a Kanadában élő taekwon-dós.

A verseny előtt egy héttel tért haza Tatáról a friss vb-bronzérmes Kotsis Edina, aki a világbajnokságon úgy lett harmadik, hogy a kiutazás előtt egy otthoni baleset miatt össze kellett varrni a lábát.

“Most nem tudok ilyenről beszámolni” – mondta az újpesti kiválóság nevetve közvetlenül a szombati indulást megelőzően. “A bokám begyulladt, de olyan úgy sem lesz, hogy minden tökéletes. Az edzőtábor kemény volt, el is fáradtam a végére, de az utóbbi pár napban tudtam pihenni.”

(Fotó: mob.hu/Szalmás Péter)

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.