Kiemelt hírek

Két magyar lányért szurkolhatunk a svájci taekwon-do Eb-n

2016. május 18. | szerző SzlobMil | Taekwon do

Montreux már nagyon várja a kontinens legjobb taekwon-dósait. Május 19. és 22. között 46 ország 387 sportolója lép pástra a 22. Eb-n (a hölgyek 20. alkalommal), közte két magyarral.

montreux Eb

Most először az áprilisi President’s Cup érmesei automatikusan kvalifikálták magukat az Európa-bajnokságra, megteremtve ezzel a lehetőséget hazájuknak, hogy még egy versenyzőt indítsanak. Negyvennél több riói kvótás és négy londoni olimpiai bajnok (a brit Jade Jones, a török Servet Tazegül, a spanyol Joel González és a szerb Milica Mandics) is ott lesz Svájcban.

ducz eb

Ducz Barbara

Hazánkat a tavalyi világbajnokságon ötödik Ducz Barbara (53 kg) és a tavalyi junior Európa-bajnok Füredi Rebeka (67 kg) képviseli. A 2014-es Eb-bronzérmes Gonda Ivett januárban bejelentette visszavonulását, a 2012-es Eb-ezüstérmes, a tavalyi vb-n harmadik Kotsis Edina az áprilisi, hamburgi versenyen elszenvedett sérüléséből még nem épült fel. Az azonos súlycsoportban versenyző Patakfalvy Csenge szintén sérüléssel bajlódik.

füredi eb

Ducz Barbara pénteken, Füredi Rebeka szombaton lesz érdekelt. A csapattal tart Patakfalvy Miklós, a magyar szövetség elnöke, az európai szövetség elnökségi tagja, Tóth Balázs válogatott edző és Benkő Norbert nemzetközi bíró is.

montreux eb érem

Ezekért ez érmekért zajlanak majd a küzdelmek.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.