Kiemelt hírek

Két magyar érem a szófiai parataekwondo Eb-n!

2017. december 8. | szerző akadmin | Taekwon do

Csütörtökön rendezték a bulgáriai Szófiában a parataekwondo Európa-bajnokságot. A magyar küldöttség megduplázta tavalyi éremtermését, Simon Csaba arany-, Kiss Zoltán bronzérmes lett.

parataek

A parataekwondo szerepel a tokiói paralimpia műsorán, ennek fényében egyre több paraverseny színesíti a taekwondo programot évről évre. A versenyzők száma is folyamatosan nő, egyelőre persze ez meg sem közelíti az ép versenyzők létszámát. A felkészülés is nehézségekbe ütközik, hiszen ellenfél hiányában nehéz egy világversenyre tréningezni. A magyar csapat a tavalyi varsói Eb-n debütált a nemzetközi körforgásban, és egyből érmet szerzett Simon Csaba révén, sőt Simon az idei, londoni vb-n is dobogóra állhatott.

A csütörtöki, szófiai Eb-n a vb-keret képviselte a magyar színeket. Simon Csaba megszerezte a sportág első aranyérmét, mivel a K41-es kategória 61 kg-osai között ő volt az egyetlen nevező. Kiss Zoltán (K44, +75 kg) az orosz Zainutdin legyőzésével jutott a legjobb négy közé, azonban a másik orosz, Ramazanov útját állta az elődöntőben, ezzel bronzérmesként zárt a magyar fiú.
Marsicki Richárd (K44, 75 kg) is orosz riválist kapott Magomedzagir személyében a negyeddöntőben, de nem tudta legyőzni, ezzel ötödik helyen végzett. Fülöp Attila a nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen búcsúzott a török Ali Can Ozcannal szemben.

parataek-2

A taekwondo szerepel a 2020-as, tokiói paralimpia programján. A magyar csapat várja a vállalkozó szellemű sportolókat, akik csatlakoznának az egyelőre kis létszámú kerethez. Érdeklődni a szövetségben vagy a Parataekwondo Hungary oldalon lehet.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.