Kiemelt hírek

Két magyar címvédés, 16 érem a karate Európa-bajnokságról

2017. április 11. | szerző SzlobMil | Karate

Április 5. és 9. között Kolozsváron rendezte 2017. évi Európa-bajnokságát a számos stílust és szövetséget tömörítő világszervezet, a World Union of Karate-do Federations (WUKF), amelyen a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség válogatottja is szerepelt, nem is akárhogy. A magyar csapatból két versenyző is megvédte Eb-címét: Munkácsy Máté zsinórban harmadszor lett a -75 kg-os férfi kumite bajnoka, míg Pénzes Tamás a felnőtt wado-ryukata győztese lett.

A WUKF idei kontinensviadalára 26 ország 55 szervezetéből összesen 2679 nevezés érkezett, a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség 18 fős csapattal érkezett az eseményre, amelyről összesen5 arany-, 3 ezüst- és 8 bronzéremmel tért haza, így az összesített éremtáblázat kilencedik helyén végzett.

A felnőttek mezőnyében Munkácsy Máté és Pénzes Tamás aranyérme mellett utóbbi a férfi kumite bronzérmét is megszerezte nehézsúlyban (+85kg), míg az egyébként junior korosztályos Vozár Ferencbronzérmetszerzett a felnőtt wado-ryukatamezőnyében. A veterán felnőttek között Bánfi András a 41-45 év közötti masters férfi katarengokai (stílusfüggetlen formagyakorlat) ezüstérmese lett, Major Nóra pedig a 36-40 év közötti mastersnői rengokaikata3. helyét érte el.

A jövőre nézve igen biztatóak a magyar csapat utánpótláseredményei is:PutnikGoran a 10 évesekkata versenyszámában lett a kontinens legjobbja, míg a 15-17 évesek lány wado-ryukata kategóriában a dobogó mindhárom fokára magyar versenyző állhatott: Dudás Éva arany-, Woog Olívia ezüst-, Isic Edina pedig bronzérmes lett.Szántai Luca a 13-14 éves lányok között katában Európa-bajnoki címet, míg kumitében bronzérmet szerzett. Topolyai Máté a 13-14 éves fiúk között wado-ryukatában második, kumitében pedig harmadik helyezést ért el. Vozár Ferenc a felnőttek között elért bronzérme mellett saját korosztályában, a 18-20 éves fiúk között bronzérmet szerzett a -85 kg kumite versenyszámában. A Laczi Dávid-Vozár Ferenc-Woog Arnold összeállítású junior férfi kumitecsapat a csapatküzdelem kategóriában ért el harmadik helyezést.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.