Kiemelt hírek

Két bronzérmet nyertünk a Savate EB-n

2012. június 19. | szerző akadmin | Francia box

Ferencz József és Szalontai Gergő egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott fel Montenegróban.

 
Szalontai Gergő két mérkőzéssel kezdett a június 15-16. között Borban megrendezett Savate Európa Bajnokságon.

Az eredmény: egy nagyon szoros, francia versenyző elleni vereség és egy döntetlen a montenegrói versenyző ellen. Közben Ferencz Józsi is ringbe lépett és sima győzelmet aratott orosz ellenfele felett. A szintén magyar válogatott Varga Tamás elvesztette a meccsét, amelyen a kiváló francia ellenfelét egy jobb egyenessel KO közeli állapotba hozta. Sajnos a meccset nem tudta befejezni idő előtt, így pontozással kikapott. Az első nap után még mindenki esélyes volt a továbbjutásra, ami mindenképp remek eredmény.

Hosszú pénteki versenynap után egy még keményebb szombat következett, amelyen Tamás sajnos búcsúzott, viszont Józsi két sima győzelemmel a negyeddöntőbe verekedte magát, ahol egy belga fighter várt rá. Józsi kiválóan küzdve egyhangú pontozással győzött – kétszer is számoltak a belgára. Mindeközben Gergő sajnos kikapott, mint ahogyan Ferencz Jószef is vereséget szenvedett az elődöntőben, így eldőlt, hogy a magyar küldöttség két bronzéremmel zárt.

A két bronzérmes (Ferencz József és Szalontai Gergő) Dudás Attila társaságában
 

Három versenyzőből kettő éremmel érkezett haza, ami nagyon szép eredmény. Láthatóan évről-évre egyre közelebb kerülünk az élmezőnyhöz, és lassan beérik a megfeszített munka gyümölcse.
 
Rövid pihenés után pedig kezdődhet a felkészülés az augusztus végi Assault világbajnokságra, ahová a remények szerint már egy jóval nagyobb magyar csapat utazik majd.


Comments

comments

A hozzászólás letiltva.