Kiemelt hírek

KARD KI KARD! Melyik számít: a katonák száma, vagy a képzettségük?

2014. május 10. | szerző SzlobMil | Vívás

Japántól megszokhattuk, hogy nagyon vicces műsorokat gyártanak a televízióban, de minden csak nézőpont kérdése. Ez az adást komolyan is lehet venni: azt a kérdést feszegeti, hogy vajon a csatában mi számít jobban: a katonák száma, vagy a kiképzésük minősége?

Persze túl komolyan sem szabad venni a műsort, hiszen már a koncepció is több sebből vérzik: a vívásban ugyanis maximum egyszerre két versenyző mérkőzhet meg egymással. Igazából ez inkább egy “kardos játék”, mintsem stimulált harci jelenet – olyan, mint a sakk.

A piros harcos nagyon agresszív volt, támadásaival ügyesen tizedelte az ellenséget. Stílusa miatt lehetett tudni, hogy ő lesz az első, aki kiesik. A kék vívó már taktikusabb volt, túljárt a többiek eszén, és csak azokba a harcokba ment bele, amikből tudta, hogy jól jön majd ki. Szomorú volt látni, ahogy végül felülkerekednek rajta. Az utolsó, sárga olimpikon is hasonlóan ügyes volt, de a végén leengedte fedezékét, ez okozta a vesztét. A tanulók többször karon, fejen, háton találták őket, de ebben a “játékban” csak a mellükön lévő kis ballon találata számított.

Forrás: youtube

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.