Kiemelt hírek

Karate Európa Kupa Szolnokon

2015. szeptember 3. | szerző SzlobMil | Karate

Full contact karate Európa Kupa viadalt rendez szombaton, Szolnokon az egyik legnépszerűbb magyar karate stílus, a kyokushin. A “Shinkyokushin Szolnok Kupa 2015” elnevezésű verseny egy olyan évtizedes  hagyomány folytatása, amely 1979-ben kezdődött. A Furkó Kálmán 7. danos kyokushin karate mester által szervezett Szolnok Kupa már akkor is az Európa-bajnokságok utáni legrangosabb eseménynek számított…

kyokushineuropakupa

Idén szeptemberben immár Európa Kupa-rangú versenyként éled újjá a rendezvény a Tiszaligeti Sportcsarnokban – ugyancsak a legendás kyokushin mester, Furkó Kálmán szervezésében. A versenyen négy férfi és három női kategóriában, full contact karate szabályrendszerben küzdenek meg egymással az indulók, amely versenyszerű körülmények közötti, kőkemény test-test elleni küzdelmet ígér. A Szolnok Kupára több mint százan – köztük számos világklasszis – neveztek a kontinens meghatározó országaiból.

A párharcok mellett látványos katonai közelharc bemutatót is láthatnak majd a nézők, akiknek a szervezők azzal kedveskedtek, hogy ingyenesen nyitva állnak számukra sportcsarnok kapui.

Az Európa Kupa díszvendége lesz Mészáros Attila 5. danos mester, a WKO Shinkyokushin világszervezet alelnöke és dr. Galla Ferenc 9. danos judo mester, a TF egykori küzdősport tanszékvezetője. Ők ketten 1972-től (!) kezdődően sokat tettek a magyar kyokushin karate stílus hazai meghonosításáért.

Alushta tournament 15

A szolnoki eseményen részt vesz Simicskó István sportért felelős szakállamtitkár, Dr. Mészáros János MOB-alelnök, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, valamint Szalay Ferenc polgármester.

Nyílt Shinkyokushin Szolnok Kupa 2015 – Full contact karate Európa Kupa 

2015. szeptember 5., szombat – Szolnok- Tiszaligeti Sportcsarnok

A verseny programja:

08.00 Mérlegelés, orvosi vizsgálat

11.00 Sorsolás, bírói értekezlet

13.00 Ünnepélyes megnyitó

13.30 Küzdelmi selejtezők, bemutatók

17.30 Elődöntők, bemutatók, döntők

19.30 Eredményhirdetés

Forrás: Magyar Karate Szakszövetség / Turák Péter

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.