Kiemelt hírek

Karakas Hedvig bronzérmet szerzett Tbilisziben

2016. március 30. | szerző SzlobMil | Judo

Grúziában folytatódott az olimpiai kvalifikációs sorozat – a legújabb Grand Prix-viadalon Karakas Hedvig a dobogó harmadik fokára állhatott, míg Gercsák Szabina a hetedik helyen zárta a versenyt.

karakas

Karakas Hedvig (fotó: facebook)

Két női versenyzőnk sikerének is örülhettünk a hétvégi Tbiliszi Grand Prix-n. Az 57 kilogrammban Karakas Hedvig idén már a második GP-érmét szerezte meg, ezzel bizonyította, hogy remek formája nem csak pár napig tartott.

A magyar lány erőnyerőként kezdett a grúz fővárosban, majd a kínai Liu Jang ellen minimális, intésnyi különbséggel tudott nyerni. Persze valóban lényegtelen, hogy Hedvig hogyan nyert – a lényeg, hogy a párharc végén az ő kezét emelték a magasba.

A negyeddöntőben a koszovói Nora Gjankova egy jukóval megállította a BHSE kitűnőségét, aki azonban a vigaszágon javítani tudott. Ott jukóval győzte le a német Sappho Cobant, majd a harmadik helyért zajló küzdelemben a szerb Jovana Rogics ellen elért ippon értékű aranyponttal a bronzérmet is begyűjtötte a magyar judós!

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A havannai második hely után újabb értékes pontokat – pontosan százhúszat – sikerült bezsebelni, amelynek köszönhetően már karnyújtásnyira vannak a kiemelt pozíciók.

A mieink Hedvig bronzérmével az éremtáblázat huszonötödik helyén végeztek.

Forrás: judoinfo.hu

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.