Kiemelt hírek

Judo: megvannak az idei csapatbajnokság győztesei

2016. december 6. | szerző SzlobMil | Judo

A férfiaknál a paksi Atomerőmű SE, a nőknél a Mogyi-Bajai JC lett a legjobb magyar csapat a zalaegerszegi városi sportcsarnokban rendezett csapatbajnokságon.

csb1

A Zalaegerszegi Judo Club által szervezett versenyre viszonylag sok, összesen 38 csapat jelentkezett. Az Atomerőmű SE három riói olimpikonnal és két légióssal álltak tatamira. Hangyási László mesteredző csapatában ott volt Csoknyai László, Cirjenics Miklós és Bor Barna is, az összeállítást két szerb légiós, Vukicsevics és Doszen színesítette. A gárda így a klub történetének harmadik bajnoki címét szerezte meg.

A Bajai JC együttese nagy napot könyvelhetett el – nekik még sohasem sikerült eljutniuk a döntőig, de ez most megtörtént. A hab akkor került fel a képzeletbeli tortára, amikor a bajaiak megnyerték a nők küzdelmeit, és ezzel megvédték a tavaly megszerzett címüket.

csb2

A megnyitó alatt és a döntők előtt is nívós, táncos bemutat ó szórakoztatta a publikumot, de a csapatversenyek utánozhatatlan hangulata talán még többet adott a sportcsarnokba látogatóknak. Ott volt a nézők között több olimpikonunk is, Joó Abigél és Karakas Hedvig a társakat biztatta, míg Ungvári Miklós a ceglédiek edzőjeként űzte, hajtotta a CVSE judósait.

 

Különleges csapattal lépett szőnyegre – és végül meg is nyerte a II. osztály küzdelmeit – a házigazda Zalaegerszeg együttese, amelyben három rutinos judós is helyet kapott: ifj. Nagysolymosi Sándor mellett Gera Csaba és Bürgés Milán is tatamira lépett. Mindhárman magyar bajnokok, többször álltak egymás mellett is a bajnoki dobogón az elmúlt két évtizedben. Most valamennyien a legfelső fokra léphettek.

EREDMÉNYEK:

I. OSZTÁLY

FÉRFIAK (7 induló)
1. Atomerőmű SE (Marko Vukicsevics, Bognár Péter, Windischmann Bence, Csoknyai László, Akkermann Gergő, Bojan Doszem, Bor Barna, Cirjenics Miklós, edző: Hangyási László)
2. Mogyi-Bajai JC
3. UTE
3. BHSE
5. Leányvár SE
5. Kecskeméti JC
7. Budaörsi SC

NŐK (5 induló)
1. Mogyi-Bajai JC (Pupp Réka, Kmetig Emőke, Balogh Daniella, Csete Margit, Szigetvári Mercédesz, edző: Radics Attila)
2. Szatymazi JC
3. Ceglédi VSE
4. Budaörsi SC
5. Leányvár SE

II. OSZTÁLY

FÉRFIAK (9 induló)
1. Zalaegerszegi JC
2. Kaposvári JK
3. Ceglédi VSE
3. UTE
5. Savaria
5. Pécsi VSK
7. Pécsi KSE
7. MESI SE

NŐK (9 induló)
1. UTE
2. Pécsi VSK
3. Krizsán SE
3. Kaposvári JK
5. Pápa
5. Mogyi-Bajai JC
7. Röntgen-Nagykanizsa
7. Pécsi KSE

III. OSZTÁLY

FÉRFIAK (8 induló)
1. Krizsán SE
2. OLC-Trans Gemenc JK
3. Budafoki KSE
3. Mogyi-Bajai JC
5. UTE
5. Ászok JC
7. Tatabányai Nebuló
7. Veszprém JSE

 

 

Forrás: judoinfo.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.