Kiemelt hírek

Judo hírek

2017. december 4. | szerző akadmin | Judo

Judo-1

Cirjenics Miklós bronzérmes Tokióban!
Remekül szerepeltek a mieink az esztendő utolsó Grand Slam-viadalán, Tokióban: Cirjenics Miklós a dobogó harmadik fokára állhatott, Karakas Hedvig pedig csupa japán érmes mögött lett ötödik.

Szavazz! Ki volt 2017 legjobb magyar judósa?
A Judoinfo szerkesztősége immár tizenkettedik alkalommal hirdeti ki, hogy a hazai versenyzők közül ki volt az esztendő legjobb judósa. Szavazz, szerinted ki volt a legjobb 2017-ben!
Egy szűk elit társaság tagja lett a kitüntetett Szepesi József
Szakmai pályája elismerésének tartja a most kapott díjat Szepesi József, a szekszárdi OLC–T-Trans Gemenc Judo Klub vezetőedzője, akit a Magyar Judóért-díj aranyfokozatával tüntetett ki a honi sportági szövetség.
Sok judo a Sport 2017 évkönyvben!
Pénteken bemutatták a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gondozásában megjelent Sport 2017 című évkönyvet, amelyben nagy terjedelemben kapott helyet szeretett sportágunk, a judo!
A nap videója: judotánc bajor stílusban
A judomozdulatokban rejlő harmónia más mozgásformákban is megtalálható – ha nem is mindig illik a sorba egy-egy lendítés. A PSV München párosa táncos formában mutatta meg, mi mindenre alkalmas szeretett sportágunk…
Ünnepelt a Koroncói Tutti Judo Klub
Az idén huszonöt esztendős Koroncói Tutti Judo Klub a helyi Szolgáltató Ház dísztermében ünnepelt. Az elmúlt negyedszázad legjobbjait, segítőit, támogatóit díjazták, s a jeles évforduló alkalmából könyv is megjelent a koroncói judo történetéről.
Pécsi VSK: öt magyar bajnoki érem!
Ismét szép sikereket értek el a Pécsi VSK judoszakosztályának versenyzői a hétvégén megrendezett serdülő A-korcsoportos országos bajnokságon, illetve a felnőtt csapatbajnokságon.
Röntgen Kanizsa: bajnoki bronzérem
Győrben, az Olimpiai Sportparkban megrendezett korosztályos judo magyar bajnokságon a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa versenyzője, Nagy Olivér bronzérmet szerzett.
A nap videója: aranyos bajai hölgyek
Nagy bajai sikerrel ért véget a Zalaegerszegen megrendezett judo országos csapatbajnokság. A Mogyi-Bajai Judo Club három csapattal képviseltette magát az eseményen, amelyek közül mindhárom a dobogón zárt.
Kecskeméti ezüstérem az országos bajnokságon
A Kecskeméti Judo Club-Kecskeméti Sportiskola judósa, Lipótzy István Dániel döntőzhetett a serdülő judo országos bajnokságon, Siklóson. A KJC-KESI versenyzője három győzelmet gyűjtött be a döntőig.
Csapatbajnokság Zalaegerszegen: másodszor is nagy siker!
A tavalyi premier után az elmúlt hétvégén másodszor látta vendégül a sportág csapatbajnokságát a megyeszékhelyen a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület.

A nap videója: judoedzés példaképekkel
A Veresi Küzdősport Egyesület ifjú judokái igazi példaképekkel edzhettek együtt: Ilyés Gyula edző meghívására Baczkó Bernadett judotechnikai, Zala György pedig erőnléti edzést tartott Veresegyházon.
Kriza Anna serdülő magyar bajnoki címet szerzett
A Miskolci VSC-MVSI színeit képviselő Kriza Anna a 44 kilogrammos súlycsoportban végig kiváló versenyzéssel szerezte meg az aranyérmet a múlt hétvégén, Siklóson megrendezett serdülő korosztályos országos bajnokságon.
Csúcsesemény az őshazában: Grand Slam Tokióban
Óriási érdeklődés mellett rendezik meg a hétvégén a sportág idei utolsó Grand Slam-viadalát: a tokiói tornára 65 ország 446 judósa adta le a nevezését, ez csaknem a másfélszerese a tavalyi indulói létszámnak! Négy magyar is tatamira lép.
Szatymazi SE: jó szereplés a csapatbajnokságon
A hétvégén Zalaegerszegen rendezték meg a felnőtt csapatbajnokságot, amelyen a Szatymazi SE a férfiaknál és a nőknél is az I. osztályban képviseltette magát. A nőknél ezüstérmes lett, a férfiaknál az ötödik helyen zárta a csb-t!
Nagykanizsai sikerek a lendvai Mikulás-kupán
Mikulás-kupa nemzetközi judoversenyre került sor november 25-én a szlovéniai Lendván a legfiatalabb korosztolyk számára. A Nagykanizsai TE 1866 judoszakosztályának kilenc tagja képviselte Magyarországot, Zala megyét és Nagykanizsát is egyben.
A nap videója: judo világbajnokság festményeken
A judo világbajnokság ihlette Szűcs Rita egri festőművész Csengey Dénes kulturális központban kiállított alkotásait. A tárlatot dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, olimpiai- és világbajnok judós nyitotta meg.
Ungvári Zoltán a TEK szupercsapatában!
Történelmi sikert ért el a Terrorelhárítási Központ (TEK) csapata – soraiban Ungvári Zoltánnal –, amely az egyesült államokbeli Orlandóban megnyerte a különleges rendőri szolgálatok SWAT Round-up International nevű nemzetközi versenyét.
Bárkit földhöz ver a pécsi judós lány
A huszonhárom éves, rendkívül szerény, ám annál keményebb Knetig Emőke ötéves kora óta harcművész, tizenhét éves kora óta profi kategóriás judós. Versenyeire van, hogy tíz kilót kell lefogynia, és egy kulcscsonttörés sem riasztja vissza a megmérettetéstől.
Szigetvári Kevin: csaknem ezerhétszáz óra a tatamin
Hét év, 840 edzés, 1680 tatamin töltött óra és megszámlálhatatlan tanulással töltött perc. Ez lehetne Szigetvári Kevin mérlege, amit a judosport kötelékében eddig eltöltött.
BHSE-sikerek a felnőttek és a serdülők között
A hétvégén rendezték meg Zalaegerszegen az idei felnőtt csapatbajnokságot, Siklóson pedig a serdülő A-korcsoportos országos bajnokságot. Mindkét városban nyert aranyat a Honvéd!
A nap videója: a férfi kapitány a Dino Sporthíradóban
Pánczél Gábor, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, a KSI SE vezetőedzője volt a Dino Sporthíradó hétfői adásának vendége.
Karakas Hedvig: Big in Japan!
Sokan féltették Karakas Hedviget, amikor úgy határozott, két hónapra Japánba utazik edzőtáborozni. Toncs Péter tanítványa egyedül vágott bele élete nagy kalandjába, amely bevallása szerint nem csak szakmai feltöltődést hozott neki.
Vasas: megvan az első magyar bajnoki cím!
A diák C-korcsoport százhalombattai küzdelmei során a Vasas judoszakosztályának versenyzője, a 2007-es születésű Kurtács Zsófi bajnoki címet szerzett a +45 kilogrammban. Ez a szakosztály első magyar bajnoki címe!
Ászok Judo: jó tanuló magyar bajnokok
Jó sportolók, és magyar bajnokok az idei esztendőben is az Ászoknál, a 2016-évet követően az idén is judós lett Mezőtúr város „Jó tanuló, jó sportolója”, a díját Tóth Richárd vehette át, aki korosztályos bajnoki cím birtokosa is.
A nap videója: sérültek is lehetnek divatosak
Attól, hogy valaki mozgássérült vagy értelmi fogyatékos, még öltözhet divatosan. Erre hívta fel a figyelmet egy különleges, akadálymentes divatbemutatóval a Mozdulj! Közhasznú Alapítvány.
Ösbas Szofi: Az olimpia a cél!
Remek eredményeket tudhat maga mögött az idén Özbas Szofi, aki legutóbb az U23-as Európa-bajnokságon bizonyított – tizenhat évesen. A legbüszkébb a korosztályában szerzett Európa-bajnoki címre, de nem állna meg a 2020-as olimpiáig.
Tóth Krisztián hamburgi színekben Ek-bronzérmes
Az ankarai Golden League küzdelmeiben az orosz Yawara Neva a nőknél és a férfiaknál is nyert, az Európa-kupában pedig az orosz Edelweiss és a francia Flam 91 volt a legjobb. Tóth Krisztián német csapata Ek-bronzérmes lett.
Jó példa Csíkszeredából: nem durva sport a judo
Egészséges, harmonikus testi fejlődést biztosító sportág a judo, amiről tévesen él az a köztudatban, hogy durva volna. A judoedző fiúknak és lányoknak azért is ajánlja, mert fegyelmet és önfegyelmet feltételez, és segít a sérülések elkerülésében.
Csendes kőrösi hétvége
Viszonylag csendesebb hétvégén van túl a Kőrös Judo SE, mivel november 18-án és 19-én mindösszesen hárman léptek szőnyegre a klub versenyzői közül.
A nap videója: komoly bajai judosiker
Nem múlt el bajai siker nélkül a Győrben megrendezett első ifjúsági judo Európa-kupa. A viadalon a korosztály színe-java képviselteti magát, ezúttal Andrási Márton próbálhatta ki a győri dobogót.
Judocsarnok is épül Tatabányán!
Kisebb hazai versenyek és edzőtáborok rendezésére alkalmas judocsarnok épül Tatabányán a Nemzeti Sportközpontok 400 millió forintos beruházásában – erről fogadott el megállapodást a város közgyűlése csütörtökön.
Nippon Sport Judo Club: bronzos bravúr Győrben
Az idei ifjúsági Európa-kupa sorozat utolsó állomására Győrben került sor. A 2017. november 17-én és 18-án zajló rangos versenyen a Nippon Sport Judo Club két judokája is szerepelt.

Forrás: www.judoinfo.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.