Kiemelt hírek

Jön Bob Sapp és Akebono visszavágója!!!

2015. december 1. | szerző SzlobMil | Szilveszteri petárdák

Az izomóriás és a japán szumós epikus, de nem valami technikás küzdelme sokunk emlékezetében frissen él még. Memóriánkat egy újonnan megalakult promóciós szervezet, a Rizin frissíti fel, a két harcos ugyanis visszatér a nyugdíjas éveiből, hogy újévkor újra megmérkőzzön egymással Japánban. 12 év telt el első összecsapásuk óta, ami még kick-box szabályrendszer szerint zajlott le, Sapp győzelmével.

A Rizin gálájának fő eseménye egyébiránt Fedor Emelianenko visszatérése lesz. Nem tudni, hogy az MMA cárja ki ellen tér vissza, de azt beszélik a japánok, hogy valószínűleg egy pankrátor lesz az ellenfele.

hi-res-09bda1229b082718ca346ae6a048c76f_crop_north

Akebono az egyik legsikeresebb szumós, aki valaha élt. 23 évesen ő lett a világ nem japán yokozuna (a szumóban ez a legmagasabb rang). A Takanohana és Wakanohana fivérekkel való csatája olyan nézettséget hozott a sportnak, amit azóta sem sikerült überelnie senkinek sem. Akebono “sötét évei” az ezredforduló után következtek, amikor egy sérülés miatt abba kellett hagynia a szumózást. A hawaii születésű, ma már 46 éves harcművész 2003-ban csatlakozott a K-1-hez, pénzügyi megfontolásból.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.