Kiemelt hírek

Ilyen volt a mezőberényi light-kick-light szakmai nap

2016. május 5. | szerző SzlobMil | Beszámoló

A magyar Kick-box Szövetség szakmai vezetésében az év elején változás történt a light-contact és kick-light szabályrendszer vezetésében: Zrínyi Miklós mesteredző 26 év után átadta az irányítást a Dancsó Zoltán-Olasz Attila kettősnek.

budomagazin

A két fiatal, egykori kiváló és sikeres versenyző nagy energiával, és merész, átfogó elképzelésekkel kezdte el a szakmai munkát. Első körben igyekeznek ellátogatni az ország különböző pontjain tevékenykedő műhelyekbe, ahol light-contact és kick-light képzés folyik.

Először Csongrád megyébe vették az irányt, majd április utolsó napján Békés megyére kerítettek sort. Mezőberény adott otthont annak a szemináriumnak, ahol a Barna Márton vezette Sportcsarnok SE most is gondos házigazdának bizonyult. A Mezőberényi Sportcsarnok SE, a Békéscabai Lakótelepi SE, a füzesgyarmati Hegyesi SE mellett a szomszéd megyéből is érkeztek résztvevők, a kabai Rácz Kickboxing Klub versenyzői és edzői.

DSC04012

Nem csak Dancsó Zoltán és Olasz Attila jött el; Zrínyi Miklós mesteredző is Berénybe látogatott, ami váratlan, de örömteli meglepetésként hatott. A terveknek megfelelően a szakvezetők megtekintették a klubedzők edzését, a bemelegítéstől kezdve a technikai kombinációkig.

A pörgős, két és fél órás edzés rendesen megizzasztotta a sportolókat.

DSC04005

Ezután a jelen lévő nyolc edző és a szakmai vezetők között konzultáció következett. Itt nem csak az edzésvezetés és a gyakorlatok kerültek szóba, hanem a light-kick-light versenyrendszer sajátosságai is. A szakmai nap végén Shihan Gregor László (VI.DAN), a Békés megyei Harcművész Szövetség elnöke, egyben a megyei All-Style Karate és Kick-box Szakág emléklapokat adott át a résztvevőknek a jó hangulatú és hasznos szeminárium végén.

IMG_8552

Az edzők közötti konzultáció fehér asztal mellett, egy ebéd keretében ért véget. A következő, két naposra tervezett felmérő regionális szeminárium Mogyoródon lesz.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.