Kiemelt hírek

III. KARATE MARATON: “A kezemet már nem tudom felemelni, így csak küldöm az ölelést”

2014. március 31. | szerző Szasza | Beszámoló

Szigetszentmiklóson rendezték meg a hétvégén a III. Karate Maratont, amelyen még az eddigieknél is többen vettek részt: több mint háromszázan vállalták a kihívást, hogy harmincezer technikát végeznek el egyhuzamban – alig több mint fél nap alatt. A rendezvény valóban egyesíti a magyar karate erejét, hiszen az összetartást hivatott szimbolizálni. A budomagazin.hu Szappanos Zoltán alapító-szervezőt kérdezte.

Szappanos Zoltán alapító-szervező, és családja

Szappanos Zoltán alapító-szervező és családja

Szappanos Zoltán (1. DAN) 2012-ben hívta életre a Karate Maraton elnevzésű rendezvényt, amelyen a résztvevők 14 óra alatt harmincezer technikát teljesítenek. Idén már harmadszor gyűltek össze a harcosok, ezúttal Szigetszentmiklóson, hogy tanúsítsák összetartásukat és állóképességüket.

“Az első Karate Maratonon közel száz, egészen pontosan 93 személy vett részt négy szervezetből, a másodikon már 250 sportoló tizennégy stílusszervezetből – mondta a budomagazin.hu-nak adott felvezető interjújában az alapító-szervező. – Mindezek alapján az is kiderül, hogy igenis van összetartás, és bízom abban, hogy pár éven belül ez lesz Európa legnagyobb szabású karaterendezvénye!”

Az összetartást jól bizonyítja, hogy idén már három nemzetből 330-an vettek részt a maratoni rendezvényen, akik 22 stílusszervezetet és 51 dojót képviseltek. Köztük hét új szervezet, mintegy hetven új mester és karatéka, valamit a HEGYEM Mozgalom is megmutatta magát.

A Hegyem Mozgalom legkeményebb harcosa Karácsondról

A Hegyem Mozgalom legkeményebb harcosa Karácsondról

A megnyitón Pap Peti Junior élőben elénekelte The Kyokushin way című dalt , amit a Sosai Masutatsu Oyama, a Kyokushin Karate alapítójának tiszteletére írt, majd látványos bemutatót tartottak a Máté Gergő mester vezette Máté Taekwon do és Hapkido Közhasznú Sportegyesület tagjai. Sőt Sensei Szentimrei Réti István, a magyarországi Ré Zen-dó Baráti körének megalapítója, valamint a Wado-ryu stílus magyarországi meghonosítója egy kerékpárt ajánlott fel, amit ki is sorsoltak a résztvevők között.

Tavaly két rekordot is megdöntöttek az indulók, idén pedig majdnem duplájára emelték a részvételi létszámot – a hitelesítés azonban ezúttal elmaradt. Szappanos emiatt nem aggódik, hiszen, mint mondja, egy későbbi rendezvényen ezt bepótolhatják – még nagyobb tömeggel.

A visszajelzések ezúttal is nagyon jók voltak, pár példa:

Osu! Kedves Senpai Zoli és Szappanos team! Köszönjük Nektek ezt a fantasztikus élményt! Példaértékű amit képviseltek! Köszönjük, hogy a részesei lehettünk! Domo arigato gozeimashita! Osu – Hinomoto Harcművészeti sportegyesület!

karatemaraton

Rengeteg instrukciót kaptunk a nap folyamán arról, hogyan hajtsuk végre a technikákat, hogyan tegyük oda magunkat amennyire csak tudjuk, fontos a frissítés a szünetekben , vigyázzunk a hazaúton, tartsuk ébren a fáradt sofőrt stb… De arról nem esett szó és ez is legalább annyira fontos, hogy ha hazaértünk akkor hogyan szálljunk ki a kocsiból :) ,reggel hogyan keljünk ki az ágyból, nem kaptunk tanácsot ha leguggolok hogyan álljak fel onnan :) , vagy hogy a zoknimat hogy kell felvenni egy ilyen nap után???? :) Ez nem volt szép tőletek :) Már másodszor adtok ilyen élményt nekem, egy hatalmas ölelést küldök nektek, mert a kezemet már fel tudom emelni ! :) – Bazsó Zoltán

“Még most is nehéz szavakat találni, de talán egyszerűen, ha tudok fogalmazni: nagyszerű sportolók, egy fantasztikus napon, a szeretet az összetartás napján együtt ünnepeltek!” – foglalta össze az eseményt Szappanos Zoltán.

Fontos tudnunk, hogy a rendezvény a HEGYEM Mozgalom támogatását is őszintén felvállalta: minden egyes felvarrható Karate Maraton logó eladásából 500 Ft-tal járultak hozzá a hátrányos helyzetű gyermekek segítéséhez.

A HEGYEM alapítója-vezetője – a gyerekek háláját kifejezve – ezért, illetve a Mozgalom folyamatos támogatásáért Szappanos Zoltánt a HEGYEM “Diplomatájává” avatta.

1978670_751959531482556_1942107487_n

Comments

comments

2 komment

  1. Oldal hivatkozás: Idén is lesz Karate Maraton! Olvasson meghívót most! Budomagazin.hu

  2. Oldal hivatkozás: Itt a 4. Karate Maraton!!! Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.