Kiemelt hírek

II. Budapest Savate Open: Töretlen fejlődés

2014. január 30. | szerző akadmin | Francia box

Óriási siker volt a 2. Budapest Open szeminárium és nyílt Savate verseny. Szeptemberben canne de combat VB-t rendezünk!

2014-január 23-án este is kaptunk nevezéseket a szombati versenyre a környező országokból. Délután a Belga nemzeti válogatott négy tagja érkezett, majd esti edzésen már két francia vendéget is köszönthettünk. A pénteki napon pedig a nevezők nagy része megérkezett, és egy kis városnézéssel készült az esti szemináriumra.

Este a University Boxing Club teljes felső emeletét elfoglalva, kb. 60 ember vett részt a szemináriumon. Csatlakozott hozzánk az egyesület MMA szakosztálya Rátoczy Krisztián vezetésével, és a thai-boksz szakosztály Torma Zoltánnal az élen. Természetesen a gyerekek is nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az edzésbe.

Alain Tardits két órás szemináriuma gyorsan elszállt, és kellemes fáradsággal tértünk át a közeli Actor hotel éttermébe, a másnapi verseny néhány részletének pontosítására.

Szombaton reggel kilenc órakor már teljesen előkészítve vártuk a versenyzőket. A gyerekekkel együtt 84 nevezésünk volt, sajnos két horvátországi klub a rossz időjárás miatt nem indult útnak, de így is 7 ország (Anglia, Belgium, Bulgária, Franciaország, Finnország, Szlovénia, Magyarország) több mint 70 versenyzője lépett a ringbe. A fő cél az volt, hogy mindenki legalább két assaut tudjon vívni a szintjének megfelelő ellenfél ellen. A kezdők a kezdők ellen, a versenyzők a versenyzők ellen. A cél maradéktalanul teljesült, két ringben több mint 70 küzdelem zajlott a 6 évesektől az 50 év felettiekig. A verseny legjobb harcosa címet idén a Belga válogatott Quentin Raviart Charlène érdemelte ki. Az assaut versenyszabályok mellett két pré-combat (kiütéses) mérkőzése is nagy sikert aratott.

A verseny után nagy diplomáciai lépésre került sor, ugyanis aláírtuk a szerződést a nemzetközi szövetséggel, miszerint 2014. szeptember végén a Canne de Combat világbajnokságot hazánk rendezi! A vasárnap ismét a szórakozásé volt, a 2013-as évhez hasonlóan Európa legnagyobb termál fürdőjébe a Széchenyi fürdőbe látogattunk.

Minden résztvevő úgy köszönt el, hogy már várja a harmadik rendezvényünket, mi pedig minden megteszünk, hogy meg is tudjuk rendezni. Külön öröm számunkra, hogy már külön versenyt tudtunk rendezni a gyerekek számára.

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.