Kiemelt hírek

Hector Lombard szemináriumot tart Magyarországon

2015. október 14. | szerző SzlobMil | MMA

Hector Lombard, korunk egyik legsikeresebb MMA harcosa egy nagyobb európai turné során októberben hazánkba is ellátogat, hogy szemináriumok keretében – ahol közösen is lehet edzeni vele – támogassa az itthoni küzdősportolókat. A külföldön élő riporter, Spartan James interjút készített a világsztárral a hírfröccs.hu-nak, de megszólaltatta Sárközi Róbertet is a kihagyhatatlan rendezvény kapcsán.  

 

lobard_budapest

 

James: Kedves Hector, mondanál pár szót a 2015-ös Európai Motivation Turnédról?

Hector: Nagy örömömre szolgál, hogy Európába, és többek között Magyarországra mehetek. Már előzőleg kétszer is megfordultam Magyarországon, és nagyon jó tapasztalataim voltak: mind a magyarok vendégszeretete, mind a jó magyar konyha lenyűgözött. Természetesen azt is tudom, hogy nagyon sok erős, jól képzett harcos van Magyarországon.

James: Hány napot is leszel Magyarországon?

Hector: Sajnos elég kevés időt tudok ott tölteni, mindössze öt napot, mivel az UFC 193. versenyére készítem fel az egyik női harcost, Valarie Letourneau-t. Ronda Rousey melett Valerie a masik nagy név a UFC 193. Melbourne-ni versenyén, ahova 70.000 embert engednek majd be. De azt az öt napot sok edzéssel és találkozóval töltjük.

 

James: Igazából mi a célja ennek a turnénak?

Hector: Motiváció és segítségnyújtás a magyar és a szlovák harcosoknak, hogy ők is magasabb fokra tudjanak lépni a karrierjükben. Mint tudjátok, egy szegényebb kubai családból származom, de semmi nem lehetetlen: minden rajtunk múlik. A rengeteg edzés és hosszan tartó kitartás által tudtam oda jutni, ahol most vagyok.

James: Mikor lesz a következő meccsed?

Hector: A UFC-vel már vannak bizonyos megbeszéléseink. Előreláthatólag 2016 első felében kerül sor az első meccsemre.

James: Hector, milyen programokat és előadásokat szerveznek neked, és kik is a szervezők ?

Hector: Nagyon sok helyre megyünk Magyarországon belül: Fitbalance, A-terem, B4 Studio, de a részletes listát megnézhetitek a turné hivatalos oldalán. Sok segítség és munka van az európai turném mögött: Sárközi Róbert, Spartan James, Növényi Norbert, Marián György is mellettem áll. A turné szponzorai között ott van a kiemelt médiatámogatóként a nemrég útnak indult hírfröccs.hu, a fő szponzor a német MASCULAN Das Condom cég, továbbá támogat a DBands Martial Arts, illetve a Fit Spartans.us is.

 

DSC_0072

James: Hector, köszönjük szépen a nyilatkozatot.

James megkérdezte Sárközi Róbertet is, a magyar főszervezőt, hogy mit tudna elmondani erről a motivációs szeminárium turnéról.

“Már régóta együtt dolgozunk az American Top Team-mel Floridában, Spartan James-nek köszönhetően sok magyar harcosnak volt már lehetősége ott edzeni a legnagyobb sztárokkal. Rejtett álmunk volt mindig is, hogy onnan egy nagy harcost vendégül láthassunk itthon, és úgy néz ki, hogy vágyaink beteljesülnek, hiszen hamarosan Hector Lombard látogat meg minket, magyar harcosokat. Úgy érzem, ez egy nagy történelmi pillanat a magyar MMA sport világban. Reméljük, hogy minél több magyar küzdősportolónak lesz lehetősége lesz arra, hogy eljöjjön, hiszen nem csak egy nagyszerű előadásról illetve edzésről van szó, de egy maradandó, felejthetetlen élményről is egyben.” – mondta Róbert.

Spartan James a floridai fő szervezőt is megkértük, hogy mondjon egy-két szót erről a motivációs turnéról, és arról, hogy honnan jött az alapötlet:

“Mint tudjatok, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem csak közel lakom az ATT GYM-hez és jól ismerem az ottani edzőket és vezetőséget, de jó barátságban vagyok sok híres UFC-s versenyzővel – köztük Hector Lombarddal is. Egyik találkozásunk alkalmával elmeséltem neki Magyarország történetét MMA-s szempontból nézve. Nagy érdeklődéssel hallgatott, és ő is elmesélte, hogy volt már nálunk, és nagyon jól érezte magát. Sárközi Róbert javaslatára hívtam meg egy magyar-európai turnéra.

Hectorról tudnunk kell, hogy nem csak egy nagy harcos, de szeret segíteni és jó tanárhoz méltóan szereti átadni a tudását is. Hector elvállata, hogy eljön velem és meglátogatja a magyar harcosokat. Mint tudjuk, Hector judóval kezdte a pályafutását, és ugyanúgy, mint Ronda Rousey, csak utána lett UFC-s – tehát nem csoda, hogy tiszteli és becsüli az összes harcművészetet, természetesen a judóval és a jiu jitsuval az élen. A technikai tudása mellett Hector mesél majd életéről is, ami nagy motiváció mindannyiunk számára.

Számomra ismerős Hector története: már láttam a filmvásznon, Sylvester Stallone Rocky című filmjében.” – nyilatkozta James.

Aki még soha nem látta volna Lombard-ot, annak ezt az összefoglaló videót ajánljuk róla:

Forrás: hírfröccs.hu

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.