Kiemelt hírek

Hazánkban járt Walter Hubmann, 8 danos Sin Moo Hapkido mester

2005. február 10. | szerző akadmin | Hapkido

A Magyar Hapkido Szövetség szervezésében került sor Walter Hubmann, világszerte ismert és elismert nagymester szemináriumára január végén.

A szemináriumon több magyar hapkido klub is képviseltette magát, mind a három jelenleg hazánkban működő Hapkido irányzatból, köztük a Diamond Hapkidosuli is. Más stílusokból is érkeztek résztvevők: taekwon-do, aikido, krav maga.


Oktatáson
Ébend Gábor hapkido mester rendszeresen, Ausztriában tanult Hubmann nagymestertől. A nagymester tavaly már járt egyszer hazánkban, egy a Diamond Hapkidosuli által szervezett rendezvényen, ami után két edzést is tartott: egyet a gyerekeknek, egyet a felnőtteknek.

Az idei program

Az idei két napos felnőtteknek szóló szemináriumra Hódosi Miklós mester hívta el hozzánk a nagymestert.

A szeminárium programjában szerepelt a Sin Moo Hapkido 25 alaprúgásának gyakorlása, önvédelmi feszítések, csavarások, dobások, csukló-, ruha-fogások ellen, ütések, rúgások ellen.
Sok páros gyakorlattal és magyarázattal nagyon szemléletesen folyt az oktatás. Sorra kerültek a speciális forgó és ugró rúgások is. Volt falra felfutásból is rúgás.

Az eszközök közül, most a hosszúbot technikák alapjait oktatta a nagymester. A kimerítő nap végén komoly elméleti képzés során lehetett megismerni a Sin Moo Hapkido szelemi tanításait.
A nagymesterről

Walter Hubmann nagymester több mint harminc éve foglalkozik harcművészetekkel. Közvetlen tanítványa a hapkido alapítójának, Ji Han Jae-nek. A “World Sin Moo Hapkido Organization” (Ji Han Jae jelenlegi irányzata) ausztriai képviselője és vezetője.
Alapítója és elnöke az “Ausztriai Sin Moo Hapkido Szövetség”-nek, alelnöke a “World Hapkido Association”-nek és az “Európai Sin Moo Hapkido Szövetségnek”.

Eskrimában 6 dan fokozattal rendelkezik. Alapítója és elnöke az “International Philippine Martial Arts Federation” ausztriai szervezetének. 1983 óta a Grazi Sport Egyetem Hapkido és SinMooHapkido instruktora. Több szervezet felvette a “Hall of Fame”-be, azaz minden idők legnagyobb harcművészei közé: “1998 Mester Instruktora” (International Martial Arts Hall of Fame-Florida), “Az ezredforduló Nemzetközi Harcművészeti Instruktora 2000” (International Martial Arts Hall of Fame-Florida), “Az év Mestere 2002” (World Karate Union Hall of Fame-Pennsylvania), “Az év Mestere 2003”, (World Karate Union Hall of Fame-Pennsylvania).


Rengeteg kép: http://www.hapkidosuli.hu/

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.