Kiemelt hírek

Hat magyarért szurkolhatunk az UFC amatőr Európa-bajnokságán

2016. november 19. | szerző SzlobMil | MMA

November 21-én, hétfőn regisztrál a magyar válogatott az IMMAF (International Mixed Martial Arts Federation) nyílt Európa-bajnokságára, más néven az UFC (Ultimate Fighting Championship) amatőr kontinensviadalára. Összesen hat magyarért szurkolhatunk, öt súlycsoportban. A válogatott vezetőedzőjét kérdeztük a hétfői indulás készülődéseiről.

image-0-02-05-8710dc8cd37dc8041262594a0a8745a436c71acd688a6ca5b8df6bf3220e1532-v

“A november 22-26-ig tartó Kontinentális Bajnokságon hat versenyzőnk képviseli hazánkat öt súlycsoportban.” – mondta Sárközi Róbert, aki jómaga is elismert kevert harcművész.

“Ebből ketten képviselik a gyengébbik nemet. Nem a felkészülésüket jellemezném ezzel, mert nagyon keményen készültek, és biztos vagyok benne, hogy mindketten éremesélyesek.”

Kovács Alexandra női légsúlyban (-56,7 kg), Nánási Fatime, bronzérmes világbajnokunk – aki exkluzív interjút adott magazinunknak júliusban – pedig pehelysúlyban (-65,8 kg) bunyózik a jövő héten.

“A Las Vegas-i világbajnoki válogatotthoz képest a fiúknál van a legnagyobb változás.” – folytatta a vezetőedző. “Cziffra Attila maradt csak egyedül a válogatottban a férfi váltósúlyban (-77,1 kg). Attila nagyon elszántan készült, mert nem akar megint abba a szerencsétlen helyzetbe kerülni, mint a nyári világversenyen.” – mondta a mester.

Cziffra Attila volt az egyetlen, aki a fiúk közül a júliusi verseny folyamán tovább tudott jutni, de egy elkapott vírus miatt belázasodott és az orvosok nem engedték a következő körben ketrecbe lépni. A válogatottat új harcosok is erősítik. Pécsről Böröcz Balázs harmatsúlyban (-61,2 kg.) és Novotny Bence félnehézsúlyban (-93 kg.).

“Budapestről a nagy tapasztalattal és nemzetközi eredményekkel rendelkező Ifj. Lévai László szintén félnehézsúlyban képviseli hazánkat. A fiúk esetében is nagyon jók az esélyek, de ahogy mondani szoktuk, az MMA-ban bármi megtörténhet.

Én nagyon bízom a csapatban. A versenyzőknek a saját nevelő edzőjük mindent megtett annak érdekében, hogy a felkészülés eredményes legyen, és itt szeretném megköszönni mindenkinek, akik segítették a válogatott munkáját: Dr. Székely Sándornak, Mátyás Leventének, Peszlán Ferencnek, Bajaczán Péternek, Palotás Ferencnek, Marsi Lászlónak, Barabás Bélának, Horváth Krisztiánnak, Papp Valérnak, valamint Marián Györgynek.” – zárta sorait Sárközi Róbert.

A fightermagazin.hu sok szerencsét kíván a magyaroknak!

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.