Kiemelt hírek

Három aranyat is szereztük a Bocskain

2016. február 8. | szerző SzlobMil | Ökölvívás

A 60. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emléktornán az indulók magas száma miatt három súlycsoportban is két csoportba osztották az indulókat. Összesen 13 bajnokot hirdettek a magas színvonalú tornán, köztük volt három magyar is. Nyéki Gregorián és Bacskai Balázs hatodjára lett bajnok az emlékversenyen, Sávoly pedig először nyerhetett aranyat.

IMG_4169

A tavalyi EB-n ötödik helyezést elért Nyéki Georgián a nála közel egy fejjel magasabb moldáv Galagottal találkozott. Lett volna miért visszavágnia, hisz tavaly Vadászt is, Nyékit is legyőzte a moldáv, aki rendre lefogta ellenfelét, így akarta megfogni Nyéki lendületét. A hatalmas küzdelem végén a pontozók 2-1-re Nyékit látták jobbnak.

“Óriási plusz erőt és további motivációt ad nekem ez a győzelem. Azért is nagyon örülök, mert eddig háromszor is bronzérmes voltam a Bocskain, most viszont az első debreceni döntőmet megnyertem. Dolgozom tovább, hogy az olimpiai kvalifikációra megkapjam a bizalmat és ott helyt is álljak.” – mondta Nyéki.

Az Európa-bajnok Bacskai Balázs nagyon összeszedetten kezdett a török Onul Sipal ellen, kezdeményezőbb volt, amivel többször meg is lepte a törököt. Tisztább találataival hozta az első menetet. A harmadik menetre Erdei Zsolt edző már hátradőlt a székében és csak azt kiáltotta többször is Bacskai felé:

“Most már csak játék, csak játék!”

És így is volt: Bacskai a végjáték egyes szakaszaiban is tanári módon harcolt, 3-0-ra nyert is. Pályafutása során Bacskai hatodszor nyert Bocskait.

“7 éves korom óta készülök arra, hogy egyszer majd én is eljussak az olimpiára. Eddig nem sikerült megvalósítanom a tervem. Most úgy érzem, hogy hosszú idő után megint azon az úton járok, ami elvezethet álmom beteljesüléséhez.” – nyilatkozta Bacskai.

Sávoly Gergő (I. hely)

Sávoly Gergő (I. hely) Fotó: Facebook

 

A torna meglepetésembere, Sávoly Gergő a holland Roy Korvinggal mérkőzött. Nem a pontos ütések meccseként vonul be a történelembe a találkozó, viszont kiméletet nem mutatott egyik fél sem. Sávoly nem találta az ütőtávot, de a holland se mutatott többet. Sávoly végül 2-1-re nyert, ő karrierje során először nyert aranyat az emlékversenyen.

A legjobb magyar csapat a Vasas-Süllős. A torna legjobb magyar versenyzője Bacskai Balázs, a legjobb külföldi a horvát Filip Hrgovic lett.

Fotók: Koppányi Szabolcs

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.