Kiemelt hírek

Gabi Garcia átváltott MMA-ra, decemberben lép a ketrecbe

2014. november 3. | szerző SzlobMil | MMA

Hasonlóan Rafael Lovato Jr-hoz, a  félelmetes női harcművész, Gabi Garcia is mindent elért már élete során, amit a BJJ-ben (Brazil Jiu Jitsu) el lehet érni. Szeretne áttérni az MMA-ra, hogy végre legyen kihívás az életében – Ronda Rousey kedvelői megnyugodhatnak, Gabi nem az ő súlycsoportjában harcol majd, bár ez egyeseknek inkább rossz hír

gabimma

Vajon a fotón a női MMA divízió legnagyobb leendő bajnokát látjuk?

Garcia, a kilencszeres jiu-jitsu világbajnok az egyik japán promócióval, a Real Fight-al szerződött le, így Tokióban debütál majd, még idén, december 23-án. A bejelentések eredetileg arról szóltak, hogy Gabi a 42 éves japán Megumi Yabushita (19-22) ellen debütál, aki Ronda Rousey-hez hasonlóan harmatsúlyban szerepel.

 Garcia szívesen fogyna le 102 kilóról 89 kilóra első MMA-s küzdelme kedvéért, de a Tatame-nek elmondta, hogy még semmi sem biztos:

“Nagyban folytak a tárgyalások a pénzről és a lehetséges ellenfelekről, aztán hirtelen bejelentették, hogy kivel fogok mérkőzni, anélkül hogy szóltak volna nekem.” December 23-a biztos, de ellenfelem még nem tisztázott”.

“Yabushita korábban személyesen ajánlotta fel, hogy megküzd velem, mert harcolt már nálánál nagyobb nőkkel, de nem fogadtam el az ajánlatát” – folytatta Gabi. “Alig várom már, hogy szerepeljek, de szeretnék inkább egy olyan ellenfél ellen megküzdeni, aki méretben jobban hozzám illik. Sokan vannak, akik szeretnének megküzdeni velem csak azért, hogy felfigyeljen rájuk a média, de én úgy érzem, hogy ez nem cirkusz. Igazi küzdelmet szeretnék.” 

Gabi Garcia jobbra, Wanderlei Silva balra. Arról vitatkozhatnánk, hogy melyikőjük a félelmetesebb harcos...

Gabi mellett még Wanderlei Silva is eltörpül…

Jogos. Garcia szerint vagy Amanda Lucas (5-1) vagy Lana Stefanac (6-0) lenne számára az ideális jelölt, de arra is hajlandó, hogy Japán helyett Brazíliában küzdjön.

“Az MMA-ban a kihívást keresem, ez nem a pénzről, vagy ilyesmiről szól. Erő-, méretbeli-, és súlybeli különbségek miatt nem vállaltam Megumi ellen. Az emberek folyton azért piszkálnak, mert mindig én vagyok az erősebb, ezért ez a meccs nem tett volna jót az imázsomnak. A probléma az, hogy a Real Fight mindenképpen japán ellenfelet szeretne ellenem, de más, brazil promóciók is jelentkeztek már nálam, mint például az XFC. Nekem mindegy, én csak verekedni szeretnék. Lana ellen már harcoltam jiu-jitsuban, és Amanda is nagy lány, de ha nem találnak nekem rendes ellenfelet, akkor itt, Brazíliában fogok harcolni.”

Gabi már mindent elért, a kihívást keresi.. Fotó: Guilherme Cruz, MMA Fighting

Gabi már mindent elért, a kihívást keresi.. Fotó: Guilherme Cruz, MMA Fighting

Forrás: MMAfighting.com

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.