Kiemelt hírek

Fedor analizál: “Rousey túl sok ütést elhibáz”

2015. augusztus 7. | szerző SzlobMil | MMA

Mint azt a FaceBook-oldalunkon jeleztük, az MMA legnagyobb legendás harcosa, Fedor Emelianenko hamarosan visszatér a versenyzéshez. A sok ideig verhetetlennek hitt harcos Ronda Rousey-t kritizálta – azt a nőt, akiről a legtöbben csak szuperlatívuszokban beszélnek.

fedor11

“Jelenleg Rousey vezeti a világranglistát MMA-ban, és pontosan ezért nem tetszik nekem az, hogy túl sok ütést elvét.” – mondta Fedor.

Emelianenko nem rajong a női MMA-ért: pár hónappal azelőtt, hogy bejelentett a visszatérését, pár erősen megosztó véleményt formált meg a női ketrecharccal kapcsolatosan. Az azóta híressé vált szavai így hangzottak:

“A nőknem nem szabadna MMA-zniuk, mert ez a sport a férfiak számára van kitalálva. Rengeteg olyan sport létezik a világon, amikben a nők tényleg nőknek néznek ki, ilyen például a gimnasztika, a vízi sportok és talán az atlétika. Az MMA férfiaknak való.” – szólt a kőkemény szexizmus az orosz szupersztártól. Fedornak egyébként több lánya is van, és mondanunk sem kell, hogy egyikük sem küzdősportoló, sem pedig harcművész.

Kérdés, hogy mit szól majd ezekhez Rousey, akinek az elmúlt időkben egyre gyakrabban kell megszoknia a nem mindig építő jellegű kritikát.

Fedorral egyetértenek a női bokszbajnokok is, akik szerint Rousey “úgy üt, mint egy kezdő, mindenféle koordináció nélkül”. Layla McCarter, a WBA világbajnoka például azt mondta:

“Szerintem Ronda fantasztikus abban, amit csinál, de ha átváltana a bokszra, az katasztrófa lenne. Ezt Dana White biztos nem engedné meg.” – mondta.

Egy másik bokszolónő, Amanda Serrano már élesebb kritikát fogalmazott meg:

“Rousey nagyon rosszul mozog, egyenesen belesétál az ütésekbe. Az ellenfelei nem jó bokszolók, és szerintem Rousey edzője sem tud semmit az ökölvívásról. Könnyű akkor profinak látszani, ha az ellenfelek nem tudnak bokszolni. Ökölvívás szempontjából Ronda egy amatőr kezdőnek tűnt: nagy parasztlengőket láthattunk tőle, amiket szinte koordináció nélkül osztogatott.”

Forrás: bloodyelbow

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.