Kiemelt hírek

Ez a karatés most az egyik legjobb állóharcos az MMA-ban

2016. június 20. | szerző SzlobMil | Elismerés

Cikkünk főszereplője egy igazi modern harcművész: a tradicionális harcművészetek (tetsushin ryu kempo karate, tetsu shin ryu ju-jitsu) művelése mellett még a modern MMA, és a tanítás is belefér a mindennapjaiba. A hétvégén ismét megmutatta a világnak, hogy mit is jelent a profi állóharc az MMA-s ketrecben. Bemutatjuk Stephen “Wonderboy” Thompson-t, akit nem véletlenül hívnak csodagyereknek.

fightermagazin-wonderboy

A három stílusban is fekete öves mester (BJJ-ben lila öves) három évesen kóstolt bele a kempóba, és 23 évesen már Chuck Norris full-kontakt szervezetében, a már megszűnt World Combat League-ben az első helyen jegyezték. Íme az egyik leghíresebb mérkőzése a promóción belül, érdemes végignézni:

A 33 éves amerikai kick-boxban kezdte el küzdősportos karrierjét, 57 mérkőzés van a háta mögött, és eddig soha, egyszer sem kapott ki senkitől. Nehéz lenne felsorolni a sportban elért címeit, de szerencsére a wikipédia a segítségünkre van ebben.

304401_10151267798380709_1240620226_n

A 183 centis, 77 kilós harcművész Dél-Karolinában gyerekeket oktat karatézni az Upstate Karate programon belül, amelynek ő a fő instruktora.

wondrboy

A Csodagyerek a jövő csodagyerekeit oktatja

MMA-ra 2010-ben váltott át, és itt is sikert sikerre halmozott. Jelenlegi mérlege 13-1 (7 K.O.), egyedül Matt Browntól kapott ki pontozással 2012-ben. Legutóbb a hétvégén versenyzett Kanadában, ahol a sakkozókra jellemző taktikázással lendült túl ellenfelén, Rory MacDonaldon. Bár ebből a találkozóból ez nem látszott, a Csodagyerek látványos és izgalmas mérkőzéseket szokott vívni.

Elmondása szerint azért nem szokta erőltetni a földharcot, mert a nézők sokkal jobban kedvelik azt, amikor minden szögből jól lehet látni, mit zajlik pontosan a ketrecben.

Ha másét nem is, az ő MMA-s karrierjét mindenképp érdemes lesz figyelemmel végigkövetni.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.