Kiemelt hírek

Exkluzív: Két magyar srác edzései és élményei a világ legjobb MMA edzőtermében

2015. január 7. | szerző SzlobMil | Beszámoló

A magyar-amerikai MMA kapcsolatokat alakító és ápoló harcművész, Spartan James a tavalyi év, vagyis 2014 decemberében két magyar MMA harcosnak, Galbács Máténak és Tarnai Józsefnek szervezett egy rendkívüli edzőtábort Miamiban. James, aki korábban Csernicsek Lacit mutatta be Amerika egyik legjobb edzőtermének, az ATT-nek (American Top Team), és fordítva, mesélt a részletekről magazinunknak.

ATT ben Roger ral es Pumuklival -

Roger Krahl (jobbról a második) és a magyarok. Kattintson a nagyobb méretért!

James, elmondanád nekünk, hogy tulajdonképpen miről is van szó?

“Két, több győztes meccset is bezsebelő profi ketrecharcos MMA-versenyzőnek, Galbács Máténak és Tarnai Józsefnek szerveztem egy tíznapos edzőtábort Miamiban. Mindketten Növényi Norbert csapatában edzenek Budapesten. Két nagyon ügyes és belevaló versenyzőről beszélünk, akik nyakukba vették a világot, és eljöttek hozzám Miamiba, hogy új tapasztalatokat szerezzenek. Az első naptól kezdve komoly edzéseken vettek részt, amibe beletartozott egy hétnapos kemény edzéssorozat az American Top Team-nél (ATT), a világ egyik legszínvonalasabb MMA edzőtermében. A fiúk számos elismert edzővel és külföldi MMA versenyzővel dolgozhattak együtt. Külön köszönet illeti az ATT vezetőedzőjét és egyben CEO-ját, Ricardo Liborio mestert, aki nagy szeretettel fogadta a magyar fiúkat. Az ATT számára a magyarok nem ismeretlenek, köszönhetően a magyar származású Végh Attilának, a 2013-as Bellator világbajnokának. Ő tudniillik az ATT versenyzője, és minden idők legnagyobb magyar MMA harcosa.”

“Az American Top Team első bemutatkozó edzése után a fiúknak sikerült bekerülniük a másnapi profik edzéseire is. Itt sok érdekes dolog történt; a kemény tréning alatt a magyar srácok megállták a helyüket. Volt, amikor az UFC amerikai bajnokával, volt, amikor az ázsiai vagy a perui MMA bajnokkal püfölték egymást. Több ATT-s edzőtárs is segített a magyar harcosoknak, hasznos tanácsokkal látták el őket. Az edzőtábor alatt átlagosan napi két edzésen vettek részt. A napot reggeli futással kezdték, a kemény verekedések után este könnyített erősítés következett, majd szaunás és gőzfürdős izomlazítással zártak.”

Ricardo Liborio, az ATT CEO-ja (balra) és Spartan James

Ricardo Liborio, az ATT CEO-ja (balra) és Spartan James

A sok edzés nem volt túl megterhelő a srácoknak?

“Az erős, fiatal magyar fiúk jól bírták a tempót, természetesen az étrendjük is az edzésekhez megfelelően volt összeállítva, egészséges és energiában gazdag volt. Egy külön edzésen is részt vettünk az ATT Sunrise edzőtermében. A tulajdonos, Roger Kharl – a terem vezetőedzője,  ‘Pumukli’ edzője – szokás szerint nagyszerű edzést tartott. Józsi és Máté a saját Spartans edzéseimre is eljutottak, ahol társammal, Paul Danos (6. DAN), többszörös karate világbajnoka és az USA SKIF Karate Szövetség egyik direktora személyében vehettek részt a fiúk egy technikai és sparring jellegű edzésen. Itt megismerkedtek Spartans ketrecharcosunkkal, MMA Albertóval. Elmondhatom, hogy a magyar fiúk jól fel vannak készítve, köszönhetően edzőjüknek, Növényi Norbertnek.”

Mik a jövőbeli terveitek a felkarolt magyar harcosokkal?

“A hozzám elküldött érdemes és technikailag alkalmas fiúk kiválasztása Sárközi Róbert közreműködésével történik, és természetesen a HFC (Hungarian Fight Championship) is segíteni fog ebben Marian György és Táncos Gábor támogatásával. Elárulnom, hogy 2015 terveiben szerepel a magyar MMA versenyzők floridai versenyeztetése az AFC vagy a Fight Time Promotionban, ahol már előre nagy szeretettel várják a magyar versenyzőinket. Ugyanakkor amerikai ketrecharcos magyar földön, magyar ketrecharc versenyen való szereplésén is dolgozom.”

Ha jól tudjuk, az ATT-vel már régóta dolgozol együtt, mondanál erről pár szót nekünk?

“Igen, ez valóban nem újdonság. Nemcsak jó barátságban vagyok az edzőkkel és az edzőterem-tulajdonossal – és még a kezdetben állóharcos edzést is mi tartottuk az egyik ATT-s teremben –, de a magyar karatemesterek szemináriumát is megszerveztük Kaicho Adámy István (9. DAN), Hanshi Szénási Zsolt (8. DAN) és Sensei Gubacsi Attila (3. DAN) mesterekkel, ezáltal erősítve a magyar – American Top Team kapcsolatokat.”

Hogy foglalnád össze az edzőtábor történéseit?

“Nagyon jól szerepeltek a fiúk, természetesen még fejlődniük kell, de ez a legnagyobb versenyzőkre ugyanúgy érvényes. Úgy látom, hogy ezek a különleges edzőtáborok nagy segítséggel vannak a versenyzők számára, és nagymértékben hozzájárulnak a későbbi versenyeredményeikhez. Sok sikert kívánunk a srácoknak. Osu, Magyarország, köszönet a riportért!”

 

 

———————————————————–

Megkértük Galbács Mátét és Tarnai Józsit is, hogy pár szóban foglalják össze az élményeiket:

“Akkor néhány szó a táborról: december elején utaztunk ki Miamiba csapattársammal, Tarnai Józseffel, hogy részt vegyünk egy tíznapos edzőtáborban. A tíz napból egy hetet az American Top Team központi edzőtermében töltöttünk. Általában napi három edzésünk volt, reggel egy futóedzés, majd ezt követően két szervezett edzésen vettünk részt. Olyan emberekkel sikerült együtt edzenünk, valamint találkoznunk, mint például Antonio ‘Bigfoot’ Silva, Robbie Lawler vagy Hector Lombard. Az első napot követően sikerült bekerülnünk a versenyzői csoportba, ahol rengeteget tudtunk sparringolni különböző nemzetek versenyzőivel, valamint sok erőnléti és kondicionális edzésen vettünk részt. Hihetetlen profizmus jellemezte az edzéseket, mind edzői, mind versenyzői oldalról. Ellátogattunk továbbá az American Top Team Sunrise edzőtermébe is, valamint Paul Danos es Spartan James vezette Spartans edzőterembe is. Mindkét helyen nagyon jó mesterektől tanultunk és nagyon jól felkészült partnerekkel tudtunk együtt edzeni. Úgy gondolom, hogy nagyon hasznosan telt a tíz napunk, sokat tanultunk, tapasztaltunk. Ezúton szeretném megköszönni a sok-sok segítséget MMA Spartan James-nek, aki segített nekünk mindenben, továbbá Növényi Norbertnek, Sárközi Róbertnek és a Preimum MMA Ligának, hogy megteremtették nekünk a kijutás lehetőségét” – nyilatkozta Máté.

Magyarok Robbie Lawler-el (az övvel)

Magyarok Robbie Lawler-el (az övvel)

József a következőképp fogalmazott:

“December elején érkeztünk meg a tíznapos edzőtáborba, ebből egy hetet az American Top Team-nél töltöttünk el. Az ATT-csapat vegyes összetételének (argentin, perui, orosz, brazil, stb.) ellenére óriási az összetartás, ami nagyon motiváló volt számomra. Különösen jól esett, hogy már az első pár nap után sikerült barátságokat kialakítanunk olyan emberekkel, akik már az UFC-t, illetve sok más nagy szervezetet is megjártak. A profiknál közös edzéseink inkább sparringolások voltak; ahol fokozottan figyelnek a másik testi épségére és arra, hogy nagyjából egyforma partnerekkel állítsanak össze. A napi két edzés mellett James azért reggelente még egy kis futással is megfűszerezte a dolgot, hogy biztosan elfáradjunk. Sikerült meglátogatnunk a Sunrise ATT-t is, ahol remek technikai edzésen vehettünk részt Végh Attila edzője, Roger Krahl jóvoltából. Attila nevét mindenki nagy tisztelettel és szeretettel emlegette; mindenki visszavárja őt az ATT-be edzeni. A technikai és sparringedzések mellett a folyamatos kondicionális edzések sem maradhattak el; James tett arról, hogy ne unatkozzunk: különleges kondíciójavító edzéseket szervezett. James a saját csapatukhoz, a Spartanshoz is elvitt minket, ahol Sensei Paul Danos mesterrel és ketrecharcos versenyzőjükkel, MMA Albertóval szintén remek kis technikai és sparringedzésben volt részünk. Remélem, hogy lesz még lehetőségünk kijutni, és edzőtáborozással összekötve egy-két ketrecharc meccsben is részünk lehet majd. Köszönöm a lehetőséget Spartan James-nek, aki ismeretségei és barátságai révén nagyszerű edzőtábort szervezett részünkre Miamiban. Köszönöm továbbá Sárközi Robinak, Növényi Norbertnek, illetve a támogatóimnak, akik segítettek a feltételek megteremtésében”

Bigfottal

Antonio ‘Bigfoot’ Silva és a magyar harcosok

Mi is köszönjük, James!

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: Yoel Romero “yoel” elbánt a Sárkánnyal Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.