Kiemelt hírek

Értékelt a Magyar Kempo Szövetség

2015. január 15. | szerző SzlobMil | Kempo

Rendhagyó évnyitó ünnepségen díjazta 2014 legeredményesebb harcművészeit a Magyar Kempo Szövetség. Szabó Ingrid és Békési Sándor a felnőtteknél, Ódor Lili és Tóth Károly Imre a gyerekeknél nyert, míg a legjobb csapat a Felcsúti Fehér Tigrisek lett.

10898334_812572148801274_4994486052068260553_n

A Magyar Kempo Szövetség a hagyományoktól eltérően nem évzáró banketten, hanem évnyitó ünnepségen díjazta 2014 legjobbjait. Az alkalmi változás oka egyszerű: a tervezett decemberi időpontban nagy létszámú magyar csapat versenyzett Németországban (huszonnégy érmet szereztek a mieink), így sok lett volna a hiányzó.

Az elmúlt esztendő legeredményesebb férfi sportolója Békési Sándor (Aladin Hero Team) lett, aki összesen tizenegy arany-, két ezüst- és három bronzérmet gyűjtött. A nőknél Szabó Ingrid (Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE) érdemelte ki ezt a címet. Ő hét arany-, hat ezüst és egy bronzéremmel gazdagodott a tavalyi versenyek során.

A gyerekek mezőnyében a tizennyolc aranyat begyűjtő Tóth Károly Imre (Mad Max Kempo Dojo) lett a befutó, aki ezek mellé még öt ezüst és két bronzszínű medált szerzett magának és persze büszke csapatának. Ódor Lili huszonhárom aranyérmével mindenkit lesöpört, amihez még tizennégy második és egy harmadik hely is párosult.

10897064_812572808801208_4675581793763588176_n

A tavalyi, 2014-es esztendő legeredményesebb csapata a Felcsúti Fehér Tigrisek lett. A Fejér megyei együttes három tornát megnyert, további négyen pedig második helyen végzett. A legjobb edző Kornély György lett, szintén a Felcsúti Fehér Tigrisektől.

Az év bírója címet Tóth Károlynak ítélte oda a Szövetség díjazásért is felelős grémiuma, a mesterek tanácsa.

Az ünnepi beszédekben több változásról is beszámolt Lacza Ádám Illés elnök és Lovász Gábor alelnök. Új alapszabálya lett a szövetségnek – a jövőben szorzók alapján rangsorolják a versenyzőket és a bírókat. Kornély Györgyöt beválasztották a sportszervezet elnökségébe, valamint 2015. február 28-án megrendezik az I. Kempo Bált, melynek bevételéből a sportág további fejlődését kívánják elősegíteni.

Elhangzott még az is, hogy az áprilisi, törökországi kempo világbajnokságra nem kevesebb, mint harmincfős versenyzői keret támogatását vállalja az MKSZ. A válogató versenyeken legeredményesebben szereplő harcművészek képviselhetik majd hazánkat Antalyában.

A Magyar Kempo Szövetség égisze alatt elindul az WMMAA bajnokság is 2015-ben. A legjobban teljesítő harcosok utazhatnak az év második felében rendezendő WMMAA Európa-bajnokságra Bukarestbe, és a WMMAA Világbajnokságra, Prágába. Hajrá, magyarok!

Forrás: Magyar Kempo Szövetség

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.