Kiemelt hírek

Elvérzett az elődöntőben, döntőt nyert – újabb vitatott eset az olimpián

2016. augusztus 16. | szerző SzlobMil | Birkózás

A birkózás az egyik legtöbb vitatott helyzetet előidéző versenyszám lett a 2016-os olimpián. Lőrincz Viktor esete után egy újabb furcsaság történt: egy 75 kg-os orosz versenyző úgy nyert aranyérmet, hogy az elődöntőben már lefojtotta horvát ellenfele. 

Roman Vlasov a kötöttfogás döntőjében könnyűszerrel elgyőzte dán ellenfelét, és így aranyérmet nyert, annak ellenére, hogy az elődöntőben gyakorlatilag kikapott.

A horvát Božo Starčević konkrétan megfojtotta az immár kétszeres olimpiai bajnokot. Ennek ellenére a mérkőzést valamiért továbbengedték, erre csak az lehet a magyarázat, hogy a bírók bekötött szemmel bíráskodtak.

A találkozó egy kis idő után folytatódott (vannak olyanok is, akik szerint illegális technikát használt a horvát), az orosz végül megnyerte a csatát, amelyben egyszer már elvérzett.

A fojtás utáni események is érdekesek voltak:

Starcevic elmondta, hogy a meccs második felétől egyáltalán nem érezte, hogy egy olimpiai bajnokkal és világbajnokkal küzd, leírása szerint olyan volt, mint az egyik edzőtársa a helyi klubban. Már az elején le kellett volna támadnom őt, de nem tettem, és ez a mérkőzésbe került. Egész hátralévő életemben kísérteni fog ez a hiba.”

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.