Kiemelt hírek

Eltört dos Anjos lábfeje, McGregor-nak megint várnia kell

2016. február 23. | szerző SzlobMil | MMA

Már csak egy karnyújtásnyira volt Rafael dos Anjos és Conor McGregor világbajnoki címmérkőzése az UFC 196-ban, de most kiderült, hogy a várva-várt mérkőzés víziója csak délibáb volt. Rafael ugyanis eltörte a lábfejét, ezért értelemszerűen nem állhat ki jövő héten az ír sztár ellen.
 127_donald_cerrone_vs_rafael_dos_anjos.0

Az UFC szakemberei lázasan keresnek beugróembert Rafael helyére, de tekintve, hogy alig két hét felkészülési idővel kellene kiállni Conor ellen, nincs könnyű dolguk. Ez McGregor-nak sem feltétlenül jó hír, hiszen nem szerezheti meg egyhamar a könnyűsúlyú bajnoki övet, de legalább kipróbálhatja magát a divízóban.

Az ír ketrecharcosnak a pehelysúlyú cím megszerzése ugyanilyen nehezen ment. Tavaly nyáron Jose Aldo sérült le 11 nappal az erősen reklámozott mérkőzésük előtt, így Conor először Chad Mendes-t kapta, a tét pedig az ideiglenes bajnoki öv volt.

10982928_938250322884768_5250041196679994318_n

McGregor célja, hogy ő legyen az első olyan ember a Földön, aki egy időben két különböző súlycsoport övét birtokolja az UFC-nél. Ez a szép terv eddig zöld, sima úton haladt, de amennyiben McGregor kikap a beugróember ellen (ha egyáltalán lesz valaki, aki bevállalja a meccset), nagy veszélybe is kerülhet.

Ha más szögből közelítjük meg a dolgot, akkor mondhatjuk, hogy Conor egy Rafaelnél gyengébb ellenféllel szemben duzzaszthatja még hatalmasabbra önbizalmát, és több ideje is lesz hozzászokni a könnyűsúlyhoz.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.