Kiemelt hírek

Elsöprő magyar sikerek a nemzetközi XX. Hanshi Kupán

2015. december 10. | szerző SzlobMil | Baranta

Taroltak a magyar sportolók a 20. Hanshi Kupán, ahol a nívós nemzetközi mezőnyben 122 arany-, 156 ezüst-, és 94 bronzérmet szereztek a harcművészek. A hétvégén megrendezett versenyen ukrán, orosz, portugál, román, szlovák, afgán, amerikai, valamint magyar sportolók is részt vettek. A csapatok közül a második helyet az ukrán válogatott szerezte meg (44 arany, 17 ezüst, 3 bronzérem), míg a harmadik helyen a portugálok végeztek (16 arany, 9 ezüst, 8 bronzérem).

fwwe1zj2-lzTai1Q4kEPzq_GErTHo2vdRgRDMvYDgAw

A Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség és a Magyar Grappling, Pankráció és MMA Szakági Szövetség a 20. Hanshi Kupát dr. Simicskó István miniszter fővédnökségével rendezte meg december 4-6. között Budapesten, ukrán, orosz, portugál, román, szlovák, afgán, amerikai, valamint magyar sportolók részvételével.

A felnőtt csapatversenyben a Dark Dogs Dojo tagjai lettek az elsők, számos egyéni sikerrel:

  • Renshi Mészáros Péter: formagyakorlat I.hely, földharc Gi: II.hely
  • Király Fanni: formagyakorlat Hard: I.hely, formagyakorlat Soft: II.hely, földharc Gi I.hely
  • Lukács Péter: önvédelem I.hely, pusztakezes Viadal I.hely, Viadal B. I.hely, földharc Gi III.hely, földharc No Gi III.hely
  • Hlinka Levente: fegyveres formagyakorlat III.hely, Viadal B. I.hely, Viadal C. I.hely
  • Erdei Zsombor: pusztakezes Viadal I.hely, földharc Gi I.hely, földharc No Gi I.hely

A XX.Hanshi Kupán Jeff Speakman, amerikai filmsztár is tiszteletét tette. A Perfect Weapon sztárja alapítója és igazgatója az amerikai Kenpo Karate Systems (AKKS), egy nemzetközi Kenpo Karate Szervezetnek, ami több mint 50 iskolát tömörít.

toZFywyy8yJuDFVnmKtqxJr6riGshr5mbPS3CqSK3LU

Kyoshi Papp Valér, a verseny szervezője elmondta: a verseny 6 db, a szabályoknak megfelelő és jóváhagyott 10x10m-es tatamin került megrendezésre. A versenyzők különböző technikai számokban: pusztakezes formagyakorlat, lágy stílus, kemény stílus, fegyveres formagyakorlat, utcai önvédelemben mérték össze erejüket és tudásukat.

Barantás siker is volt a nemzetközi viadalon: tőlük három versenyző képviselte a történelmi magyar harci kultúrát. Ők négy ezüstöt és egy aranyat (Teleki Blanka, no-gi grappling) szereztek.

YlOtLAqqUEOLxZ5ZyOAyJuX9JpVJr5YGKFhLBRJXM-U

– A küzdelmi számok: light contact küzdelem, nem folyamatos (Non-continuous fight) pont küzdelem folyamatos küzdelem kontrolált ütőerővel, valamint full contact küzdelem volt. Emellett az ún. „B” kategóriás, folyamatos küzdelem a fejre mért korlátozott ütőerővel, illetve „A” kat. folyamatos küzdelem ütőerő korlátozás nélkül, grappling, gi grappling (GI), No Gi Grappling (NG), pusztakezes viadal, pankráció küzdelem (PV) versenyszámok voltak – ismertette Papp Valér.

W8W2BH__mQdppNKQFU2cbVhyZ3jTW_sxwlTMLE6YaoQ

A versenyt a Soroksári Sportcsarnokban rendezték meg, a vasárnapi gálamérkőzések közben a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség feketeövesei különleges törésbemutatóit is láthatták a nézők.

Gratulálunk, és nagyon büszkék vagyunk a magyarok teljesítményeire.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.