Kiemelt hírek

Első alkalommal rendeztek Nyílt Nemzetközi Savate Versenyt hazánkban

2013. január 22. | szerző akadmin | Francia box

Két ringben több, mint 70 küzdelem zajlott a nemzetközi szövetség elnökének jelenlétében.

 

2013. január 19-én a University Boxing Club-ban rendezte meg a Magya Francia-box Savate Szövetség első nemzetközi nyílt savate versenyét. A nemzetközi szövetségtől Alain Tardits segítségével folyt előzetesen az indulók toborzása. Elmúlt szombaton végül hét ország több, mint 60 versenyzője lépett a kötelek közé a soroksári úti edzőteremben, ahol a nemzetközi szövetség elnöke is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt.

A verseny több okból sem volt hagyományosnak nevezhető: szemináriummal és kulturális programokkal tarkított hosszú hétvégét zártak a résztvevők. Már a csütörtökön érkező csapatok is részt vettek egy edzésen a klubban, ezáltal nemzetközivé téve az amúgy általános edzést, majd pénteken már a szemináriumon tanultak a másnapi indulók.

A verseny napján a klub MMA szakosztályának néhány versenyzője is csatlakozott a savatésokhoz, és rövid közös bemelegítés után elkezdődtek a harcok. A verseny assaut (technikai) és combat (kiütéses) szabályok szerint zajlottak, a 10 éves korosztálytól a +40 évesekig vegyesen.

Két ringben több, mint 70 küzdelem zajlott, egészen délután 6 óráig. A verseny célja a tapasztalatszerzés, tanulás és a versennyel járó helyzetek elsajátítása volt, ezért a súlycsoportok közötti átjárás sem volt ritka, a nagyobb mérkőzésszám miatt.

A verseny utáni bankett is barátságos hangulatban telt, majd a másnap a méltán híres budapesti fürdőváros legnagyobb termálfürdőjében tettek látogatást a harcosok.
Minden csapat boldogan tért haza, és a sportkapcsolatokon kívül az ország jó hírnevét is magukkal vitték a résztvevők.Forrás: Magya Francia-box Savate Szövetség

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.