Kiemelt hírek

Élete első félprofi mérkőzésén bizonyíthat Erdei Zsolt tanítványa

2016. február 23. | szerző SzlobMil | Interjú

A jubileumi, 60. Bocskai Emlékversenyen remekelő Bacskai Balázs élete első WSB (World Series Boxing) mérkőzésére utazik Caracasba. Erdei Zsolt egyik legtehetségesebb tanítványa a MÖSZ-nek elárulta, hogyan készült fel élete egyik legnagyobb megmérettetésére.

P1390563

Fotó: Dobor Dezső

“Életem első félprofi mérkőzésére utazom kedden hajnalban Caracasba. Még nem tudom, kivel mérkőzöm, valószínűleg egy ír, vagy egy lengyel srác lesz az ellenfelem. Ötször 3 perc vár rám, ennyit még sohasem bokszoltam versenyen, úgyhogy számomra ez egy nagy újdonság lesz. Profi módon egy nappal a meccs előtt, pénteken lesz a mérlegelés, másnap lesz a meccs, és hétfőn délután érünk haza Erdei Zsolttal együtt, aki nélkül – kis túlzással – el sem indultam volna erre az útra” – mondta az Európa-bajnok Bacskai Balázs.

Mennyiben tért el a felkészülésed a korábbiakhoz képest, hiszen egy számodra szokatlan hosszúságú időt töltesz majd a ringben?

“Semmilyen speciális felkészülésre nem volt szükség. Madár azt mondta, hogy jelen állapotom alapján az ötször három perc nem okozhat gondot. Úgy gondoljuk, hogy a meccsbeli intenzitást kell kontroll alatt tartani, hiszen itt majd hosszabb időre kell beosztani az erőt. Arra számítok, hogy a megszokottól eltérően lassabb lesz a tempó. A meccs előtt egy napunk lesz arra, hogy mindenhonnan összegyűjtött adatok alapján felkészüljünk a leendő ellenfelemből. A célom a tapasztalatszerzés, illetve az, hogy minél jobban megismertessem magam a bírókkal, mert ez a WSB-ben, az APB-ben igen fontos: az ott szereplőket mintha jobban védenék a bírók.”

Bacskai Balázs és edzője, Erdei Zsolt

Bacskai Balázs és edzője, Erdei Zsolt (Fotó: Doba István)

Semmi múltad nincs a WSB-ben, jóformán még senkit, semmit nem ismersz ebből a világból.  Mire számítasz, egyáltalán, izgulsz?

Akárhány meccs is van az ember háta mögött, minden újabb alkalommal ismét jelentkezik az izgalmi állapot. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs lámpalázam. Jó formában vagyok, de azért ez egy különleges napja lesz a pályafutásomnak. Ugyanilyen izgalmat éreztem akkor is, amikor felkerültem a felnőttekhez, vagy amikor a négyszer két percet felváltotta a háromszor három. Izgalom ide, vagy oda, fel kell nőnöm a feladathoz.”

Nagy hasznodra válhat, hogy Madár áll majd a sarokban, ő biztos segít elűzni a túlzott drukkot.

“Igen, ez így van. Ez a meccs jó alkalom lesz arra, hogy ketten közösen bizonyítsunk. Ő kíséri végig a felkészülésem minden mozdulatát, örülök, hogy most is ott lesz velem.”

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.