Kiemelt hírek

Eldőlt, hogy kik az év legjobb sportolói

2014. december 15. | szerző SzlobMil | Elismerés

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az idén ötven sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A Magyar Judo Szövetség ebben az évben a világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes, Grand Slam- és Grand Prix-győztes, junior-világbajnok Tóth Krisztiánt (KSI SE) és az Európa-bajnok, Grand Prix-győztes, Grand Slam-ezüstérmes, világbajnoki hetedik helyezett Csernoviczki Évát (Ippon Judo Tatabánya) választotta az Év legjobbjának. A budapesti fiatal először érdemelte ki ezt a címet, míg a tatabányaiak klasszisa ötödik alkalommal lett az év judósa – írták.

evlegjobbjai

Karate sportágban a férfiaknál a tamperei Európa-bajnokságon bronzérmes Tadissi Yves Martial, a nőknél a brémai világbajnokságon ötödik helyezett Bartha Nikola lett 2014 legjobbja. Egy másik hazai karatést, a 2014-es egyetemi világbajnokságon bronzérmes Virág Andrást is jutalmazták.

tadissiviragdij2

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki huszonháromszor lett első 1964 és 1994 között. Az idei győztesek közül kiemelkedik Polgár Judit, minden idők legjobb női sakkozója, aki tizennyolcadik alkalommal nyerte el az Év legjobbja címet. Ugyancsak figyelemreméltó a fallabdázó Krajcsák Márk és a számszeríjász Lénárt Ágota elsősége, ők ugyanis tizenegyedszer lettek elsők sportágukban. A „tizedesek” táborát gyarapítja Balázs Péter tájékozódási búvárúszó, valamint az olimpiai és világbajnok tornász, Berki Krisztián.

Berki mellett világbajnoki arannyal érdemelte ki a legjobb címet a birkózó Bácsi Péter, s Eb-győzelemmel a kalapácsvető Pars Krisztián, aki hetedszer végzett az élen. Már két riói kvótás is található a listán, a vitorlázó Berecz Zsombor és a sportlövő Tobai-Sike Renáta. A labdarúgóknál Juhász Rolandot választották meg az év legjobbjának.

További említésre méltó eredmények:

Birkózás, szabadfogás: Ligeti Dániel (Haladás) 1. Kötöttfogás: Bácsi Péter (FTC) 1.Nők:Dénes Mercédesz (Érdi Spartacus)

Ökölvívás: Bacskai Balázs (Vasas-Süllős SC) 2, Kovács Mária (PVSK)

Szumó: Szakolczi Hunor (Honvéd Szondi SE) 1, Sárkány Vivien (Kőbánya SC)

Taekwon-do: Gonda Ivett (HPAC Toronto)

Forrás: karate.hu

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.