Kiemelt hírek

Egy gálán verekszik a 90-es évek leghíresebb női szabadfogású birkózója és fia

2016. augusztus 3. | szerző SzlobMil | Birkózás

A legnagyobb MMA-s promóciónál, a Rizinnél megtették azt, amire eddig nem volt példa: egyszerre igazoltak le egy fél családot. Szeptemberben a háromszoros világbajnok szabadfogású birkózó, Miyu Yamamoto (41) és fia, Asen Yamamoto (19) is küzdeni fog a ketrecben.

maxresdefault
A japán promóció hétfőn jelentette be a fenti hírt, amely szerint Miyu most először méreti meg magát a ketrecben, az időpont pedig már nincs messze: szeptember 25-én.

Fia, Asen egyszer megvívott már egy csatát MMA-ban, de elvesztette: háromszög-fojtással győzték le.

Nem akárkitől kapott ki: ellenfele Kron Gracie (a legendás Rickson Gracie fia) volt tavaly szilveszterkor.

Fia (balra) és anyja

Fia (balra) és anyja

Miyu Yamamoto neve a 90-es évekből csenghet ismerősen sokaknak – kinézetével és tudásával egész Japán szívét meghódította. Tizenhét évesen (1991) nyert először vb-t, majd 2004-ben, és 2005-ben is világbajnok tudott lenni.

Enson Inoue, az egyik első japán MMA-s világsztár felesége volt egykoron, de 2004-ben szétváltak útjaik. A Yamamoto-családot áthatja az Erő, egy kellemes családi pikniket náluk még egy jól megtermett grizzly-medve sem tudna megzavarni.

Miyu egy négyszeres világbajnok birkózó (Seiko Yamamoto) és egy japán UFC-s világsztár, Norifumi “Kid” Yamamoto nővére. Asen apja olimpikon síelő volt (Akira Sasaki).

Norifumi "Kid" Yamamoto

Norifumi “Kid” Yamamoto is a család tagja (18-6 MMA)

Már előre félünk, hogy mi lesz a 41 éves sztárral a ketrecben, de egy biztos: nézni fogjuk. A Rizin promóció már nem először rukkol elő hasonlóan merész és olykor örömteli húzásokkal.

Tavaly náluk tért vissza sokéves száműzetésből Fedor Emelianenko, az év végén náluk tér vissza Cro Cop és Wanderlei Silva, szintén ők szervezték meg Bob Sapp és Akebono visszavágóját, és a BJJ-fenomén, a sokáig legyőzhetetlen Gabi Garcia is náluk próbálhatta ki, milyen érzés a ketrecben, kevés szabályok mellett verekedni.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.