Kiemelt hírek

Eb-címet védtek a hegyvidéki kempósok

2017. november 4. | szerző akadmin | Kempo

Nagyszerűen teljesítettek a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportolói a bukaresti kempo Európa-bajnokságon. Az október 26-28. között lezajlott tornán Lacza Ábel három versenyszámban is megvédte 2015-ben elnyert Eb-címét, de rajta kívül Ódor Lilinek is összejött a címvédés.

kempo_1

A tizenegy fős magyar válogatott keretben hárman képviselték a hegyvidéki küzdősport akadémiát. Lacza Ábelen és Ódor Lilin kívül Ódor Erik volt még tagja a nemzeti csapatnak. Hárman együtt kilenc alkalommal állhattak fel a dobogó valamely fokára Romániában. Ódor Lili a 14-16 évesek korosztályában, a -50 kg-os súlykategóriában, semi és full kempóban, továbbá submission-ben győzött, míg a fegyveres fomagyakorlat technikai versenyszámban ezüstérmes lett. Lacza Ábel a 14-16 évesek -60 kg-os súlycsoportjában, semi és full kempo, valamint submission kategóriában lett a kontinens legjobbja. Ódor Erik a 12-14 évesek -50 kg-osok mezőnyében volt érdekelt és aranyérmet nyert submission, illetve semi kempóban.

kempo_2

Lacza Ádám Illés, a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia Kempo Szakosztályának vezetője elmondta, hogy teljes mértékben elégedett az ifjú harcosok teljesítményével, hiszen nagyon színvonalas meccseket vívtak mindhárom napon és maximálisan odatették magukat fejben és fizikálisan egyaránt. A sportvezető szerint az elért remek eredmények önmagukért beszélnek, amelyek ismét hazánk hírnevét öregbítik a nemzetközi porondon.
Az összesen huszonhat érmet szerzett magyar válogatott második lett az Európa-bajnokság küzdelmi versenyszámainak csapatrangsorában, míg az összetett eredmények alapján harmadik helyen végzett holtversenyben Portugáliával, Románia és Spanyolország mögött.

kempo_3

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.