Kiemelt hírek

Dorogon folytatódik szeptemberben a HUNfoglalás

2015. szeptember 16. | szerző SzlobMil | Programajánló

Szeptember 19-én második, Öböl Beach Challenge elnevezésű versenyével folytatódik Dorogon és az esztergomi tónál az idén márciusban elindított HUNfoglalás versenysorozat, ami a küzdősportolóknak is nagy kihívást jelenthet.

 hunfoglalas_logo

A HUNfoglalásba az akadályfutó versenyek, crossfit jelegű challengek és teljesítménytúrák is beletartoznak. A sportesemény-sorozat szorosan kötődik az ősi magyar történelemhez és kultúrához. Az Öböl Beach Challenge 10 kilométeres pályáján közel 20 akadályt kell majd leküzdeni.

„A hagyományőrzés  megismertetése fontos  számunkra, mert szerintünk nem szabad elszakadni gyökereinktől, főleg a mai mű világban. Ezért állandó akadály például a történelmi íjászat, melyhez a szervezők segítséget nyújtanak. Az akadályok száma több lesz, mint az első alkalommal volt, sok lesz közöttük, amit eddig még nem láthattak Magyarországon a versenyzők. Nem maradhat el a dobókereszt, a rönkhúzás, a szögesdrót alatti kúszás, a vizesballon cipelése, továbbá az öbölt kihasználva lesz egy hosszabb vizes akadály is – a többi legyen meglepetés. Nagy segítségünkre van ezúttal főtámogatónk, a Spártai Vitamin Kft.” – tájékoztatott Fábián Miklós főszervező, a 2014-es eplényi Spartan Race szervezőbizottságának vezetője, a HUNfoglalás főszervezője.

hunfoglalas_esztergom

A 13 órakor kezdődő Öböl Beach Challange egy része a programnak, emellett más futóesemények is várják a résztvevőket. A 6 kilométeres I. Sarpi-Dorog Városfutás rajtját a dorogi Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionban szintén 13 órakor lövik el, ezt 9 órától jótékonysági családi futás előzi meg, melyet 9.20-tól korosztályos futóversenyek követnek 800 és 1800 méter közötti távokon, Sulisprint elnevezéssel.

Videó az első (március 14-ei) HUNfoglalásról: http://hunfoglalas.hu/korabbi.html

Nevezés és bővebb információk: http://hunfoglalas.hu/

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/HUNfoglalas

Facebook esemény : https://www.facebook.com/events/1479670729018079/

http://spartaivitamin.hu/

Bővebb információk: Fábián Miklós +36 70 385 20 84 és hunfoglalas@gmail.com

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.