Kiemelt hírek

Csopakon edzett a kick-box válogatott

2016. augusztus 1. | szerző SzlobMil | Kick-box

A múlt héten 105 fő részvételével zajlott Csopakon a light-contact és kick-light szakág idei nyári edzőtábora. A programban napi három edzés szerepelt, két kemény nap után pedig egy regenerációs pihenőnap következett, amelyet szabadidős programokkal, kirándulással, strandolással színesítettek a szervezők.

kickbox-fightermagazin

A tábor helyszíne a Csopaki Üdülőfalu, amely a tábor teljes időtartamára strandbelépőt biztosított a résztvevőknek. Mivel a strand néhány perc sétával elérhető, így az edzésnapok programjai közé is beilleszthető egy-egy rövid fürdőzés.

Zrínyi Miklós, Dancsó Zoltán, Olasz Attila, Hirsch Viktor és Szántó Sándor által vezetett edzéseken életkor és tudásszint szerint készülhettek a sportolók, így megfelelő figyelem hárult mind a válogatott versenyzőkre, mind a fiatalabb vagy a kevésbé rutinos sportolókra is.

Boxedzés_ütés

Az idei évtől a light és kick-light válogatott új szakmai vezetéssel készül az Utánpótlás Világbajnokságra és a Felnőtt Európa-bajnokságra. Dancsó Zoltán és Olasz Attila fiatalos lendülettel vezeti a tréningeket. A dinamikus, pörgős edzések felkészítik az augusztus végén, Írországban megrendezendő Utánpótlás Világbajnokságra készülő versenyzőket.

Az ő esetükben a tábor célja az volt, hogy minél jobb edzettségi állapotba kerüljenek, valamint a rengeteg küzdelem mellett a sportágspecifikus mozgásukat is tökéletesítsék.

IMG_8085

A menetrend szerint reggel 7.30-tól futóedzéssel indult a nap, majd 11 órakor boxedzés, délután pedig több csoportban lebonyolított kéz-és lábtechnikai kick-box tréning következett, természetesen valamennyi edzésen helyet kaptak az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatok is.

Csopakon tehát minden lehetőség adott, hogy sportolóink elérjék a saját maguk által kitűzött céljaikat, legyen szó akár a világbajnokságra történő felkészülésről, a technikai fejlődésről vagy csupán tapasztalat szerzésről. A környezet és a lehetőségek kitűnőek. Az edzések magas színvonalúak és változatosak voltak, edzőpartnerekből és jó kedvből nem volt hiány.

csoportkép

A motiváció elősegítése érdekében azok a sportolók, akik az első félévben kimagaslóan teljesítettek, bekerültek a 4Fight márkajelzéssel ellátott, küzdősport felszereléseket gyártó cég ”4Fight Team” elnevezésű csapatába.

Ezen sportolók egy-egy teljes garnitúra védőfelszerelést és egyéb értékes ajándékokat kaptak, melyet Béres János, a cég vezetője személyesen hozott el nekik.

4Fight átadás

4Fight átadás

Az edzőtábort szombaton este egy táborzáró közös főzőcskézéssel koronázták meg.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.